Annons:

Sök

Annons:

Kommunen kräver mer av Glamox-ledning: ”Bör ta större ansvar”

Hultsfreds kommuns ledning kräver att Glamox tar större ansvar vid den kommande nedläggningen i Gårdveda. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen kräver mer av Glamox-ledning: ”Bör ta större ansvar”

Glamox ska lägga ner sin fabrik i Målilla och alla anställda berörs av nedläggningen. Nu ställer Hultsfreds kommun högre krav i ett brev till Glamox-ledningen. 

Annons:

Kommunalrådet Lars Rosander (C), oppositionsrådet Tomas Söreling (S) och kommunchefen Lars-Erik Rönnlund skrev på tisdagen ett brev till Rune E. Marthinussen, koncernchef för Glamox Group och styrelseordförande för Glamox AB. 

”Vi har som du vet tagit del av er respons på vårt brev. I brevet frågade vi om er vilja till att bidra till fortsatt utveckling i Gårdveda efter att ni lämnat platsen. Vi har diskuterat ert förslag på insatser och kan konstatera att det finns större önskemål från vår sida. Kommunen ser att ett företag bör ta större ansvar vid en nedläggning som får så stora effekter på många människors arbetsliv”, skriver Rosander, Söreling och Rönnlund i sitt brev till Glamox-ledningen. 

Vill få till ett möte i närtid

De önskar att företaget bidrar till att etableringar i lokalerna kan vara genomförbart till så låg kostnad som möjligt. 

”Detta till exempel genom att låta lokalen komma till rätt aktör. Så sker inte i dag är vår uppfattning. Det behöver inte nödvändigtvis vara till högstbjudande där vi inte vet avsikten med lokalen”, skriver trion. 

Kommunledningen vill få till ett möte med Glamox för att framföra sina önskemål i närtid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: