Annons:

Sök

Annons:

KD-motion om fri skolfrukost avslås – här är anledningen

Kristdemokraternas motion om fri skolfrukost får kalla handen från både barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen. Foto: MostPhotos

KD-motion om fri skolfrukost avslås – här är anledningen

Både barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen avslår KD-politikern Lennart Davidssons motion om fri skolfrukost. 

Annons:

Det var inför valet 2022 som Lennart Davidsson (KD) lämnade in en motion om fri skolfrukost. Han tog upp problematiken med att många barn inte äter frukost hemma och föreslog att det inleds ett pilotprojekt med gratis skolfrukost. 

Motionen behandlades och fick nej i barn- och utbildningsnämnden i april. Avslaget är till följd av det ekonomiska läget – och samma besked kom nyligen från kommunstyrelsen. 

– Skulle man köra fullt ut räknar man med en kostnad på över åtta miljoner kronor för personal, mat och transporter, vilket är ganska omfattande. Vi beslutade i enlighet med barn- och utbildningsnämndens förslag om att avslå motionen. Det handlar mycket om det ekonomiska läget och de ekonomiska möjligheterna finns inte till att göra det, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Kommunstyrelsen gjorde ett tillägg i ärendet när frågan behandlades på senaste sammanträdet. 

– Det kan prövas på nytt med en försöksverksamhet när vi kommer in i budgetarbetet för 2026, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: