Annons:

Sök

Annons:

Hultsfred får sina egna allsångskvällar – hon blir ledare

Alice Hartvig blir ledare för allsångskvällarna i Hultsfreds Folkets Park. Foto: Lotta Madestam

Hultsfred får sina egna allsångskvällar – hon blir ledare

Folkparkens Vänner testade en gång förra sommaren, med lyckat resultat. Nu blir det fler allsångskvällar i parken, med Alice Hartvig som allsångsledare.
– Jag hoppas det ska bli en sommartradition, säger hon.

Annons:

Skansen har sina allsångskvällar, Liseberg lika så. Och i Storebro har evenemanget dragit storpublik genom åren.

Nu får Hultsfred sina egna allsångskvällar, med Folkparkens Vännner som arrangör.

– Vi hoppas att det kan bli ett begrepp i Hultsfred, säger ordförande Rosie Folkesson.

Föreningen gjorde det på prov en gång förra sommaren, i år dubblar man möjligheten, den 10 och 23 juli.

Vad fick ni för gensvar förra sommaren?

– Det kom många, de som kom tyckte det var jättebra och vi var nöjda. Så vi hoppas att det kommer många nu också. Vi söker efter vad folk vill, vad som drar och vad som känns bra här i Hultsfred, säger Rosie Folkesson och fortsätter:

– Vi har också ett bra samarbete med campingen, de tycker det är bra när det händer något i parken, så de kan skicka dit sina gäster.

Välkänd på orten

Folkparkens Vänner hyr in Alice Hartvig, tidigare Hultsfredstjej och välkänd på orten, men numera bosatt i Vimmerby, som allsångsledare.

– Det känns jätteroligt att få göra det igen och det är ju en tryggare känsla när man har gjort det en gång tidigare och är lite mer varm i kläderna, säger hon.

Det var ju ett pilotprojekt, som hon tycker att man lärde sig en del av, bland annat ska man trycka upp allsångshäften så folket kan sjunga med.

– Jag fick också lite låttips på sådant folk saknade. Det finns ju en hel låtbank av låtar som jag ändå upplever är klassiker, som folk känner igen, så det var härligt att få lite tips, säger hon och fortsätter.

Kom fler barn än väntat

En annan sak hon tar med sig från premiären, är att publiken bestod av många fler barn.

– Många fler än vad jag trodde det skulle bli, så jag ska utöka repertoaren så den riktar sig mer mot yngre också. Idas sommarvisa exempelvis, den njuter man ju av att sjunga som vuxen också.

Vilken är din egen allsångsfavorit?

– Oj, det är svårt. Det finns som sagt den där banken av supermånga klassiker, men jag tror ändå jag gillar ”En kväll i juni”. Den är så smygig i verserna och blir en raket i refrängen, som gör folk glada, så den kommer definitivt vara med, absolut.

Vad tänker du att det här kan mynna ut i?

– Jag hoppas det ska bli en sommartradition. Att samla människor i grupp och sjunga tillsammans är helt magiskt och allsång blir en lättsam tillställning. Det är en så fin sak att dela tillsammans, så jag hoppas verkligen det kan bli en sommartradition. 

– Sedan måste inte alltid jag vara allsångsledare, tillägger hon. Säg att det blir fem kvällar, då kan det vara olika ledare eller så tar man in gästmusiker. Man kan verkligen bygga det på flera olika sätt, men jag ser verkligen att det kan bli en hit.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: