Annons:

Sök

Annons:

  • Nu händer det saker: Parterna överens – det här görs på platsen

    Nu händer det saker i tidigare korsningen Norra Oskarsgatan-Nytorpsvägen sedan ÖSK och Trophi Fastighets AB kommit överens. Foto: Lotta Madestam

  • Nu händer det saker: Parterna överens – det här görs på platsen

    Sanger Ahmed har kämpat för att få en infart till sin pizzeria Tre Kronor. Nu blir det en tillfällig lösning eftersom fastighetsägaren vill ha en infart löst snabbt. Foto: Lotta Madestam

  • Nu händer det saker: Parterna överens – det här görs på platsen

    Här ska den tillfälliga infarten göras. Parallellt pågår projektering av en eventuell permanent infart i samverkan med Trophi. Foto: Lotta Madestam

Nu händer det saker: Parterna överens – det här görs på platsen

Nu händer det saker i forna korsningen Norra Oskarsgatan-Nytorpsvägen. Den uppmärksamma har säkert sett att det finns spår av en förändring.

Annons:

Lokala näringslivet i den delen av Hultsfred har varit tydliga med att man vill att korsningen ska öppnas upp igen.

Lika tydlig är Trophi Fastighets AB, som äger fastigheten där Pizzeria Tre Kronor är hyresgäst. Det beskedet gav vd Jan Björk till Dagens Hultsfred i december.

”Vi tycker att det är bra att kommunen tar detta på allvar och vi hoppas att vi tillsammans ska hitta kommersiellt gångbara och trafiksäkra lösningar”, sa han då.

”Inte i mål än”

Diskussioner har pågått en tid mellan Östra Smålands Kommunalteknikförbund, ÖSK, och Trophi Fastighets AB och nu syns som sagt att något är på gång. Asfalt har tagits bort bland annat på parkeringen vid pizzerian likaså en del kantsten utmed Norra Oskarsgatan.

Men, den som tänker sig att det är en öppning av korsningen för allmän trafik får vänta ytterligare.

– Gällande öppning av korsningen för allmän trafik är vi inte i mål ännu, utan vi försöker hitta en långsiktigt hållbar lösning som de lokala fastighetsägarna kan acceptera, svarar Jens Karlsson, projektchef på ÖSK, på mail.

– Vi har haft möte med alla företag som har godstransporter och den dialogen fortsätter, tillägger han.

Vad händer på platsen nu?

– Det är en tillfällig infart för att säkra att personbilar kan köra in som görs i samverkan med Trophis driftorganisation eftersom de vill ha en infart löst snabbt. Parallellt pågår projektering av en eventuell permanent infart i samverkan med Trophi, svarar Jens Karlsson.

Vad kostar det skattebetalarna att göra om korsningen på det här sättet?

– Jag har ingen peng på det, och det har vi diskuterat med det lokala näringslivet på mötena runt årsskiftet, att det är viktigt att i alla fall ta chansen att tycka till om planändringar. Jag kan tycka det är synd att de inom näringslivet som har logistikbekymmer nu inte tagit chansen att tycka till. 

Hur ska ni begränsa så inte bilar kör genvägen över parkeringen eller använder Nytorpsvägen fortsättningsvis?

– Kommunen kan inte begränsa på privat mark, men fastighetsägaren är informerad om den frågeställningen. Det är ju fortfarande bara en infart som görs i ordning, så vi hoppas att man ska visa hänsyn både till deras mark och trafikregler.

När tänker du att vi kan ha ett svar om det blir en permanent infart? 

– Projektering av permanent infart kommer nog vara klar till efter sommaren. Då kommer vi behöva stämma av det med aktuell fastighetsägare om det är något de vill gå vidare med eller ej.

Ok lösning så länge

Fastighetsägarens vd Jan Björk tycker att det är en bra tillfällig lösning.

– Vi har endast en hyresgäst idag, pizzerian och det här är en lösning som fungerar ok utifrån det. Skulle vi utveckla fastigheten behövs en större infart, säger Jan Björk och berättar att man kommer arbeta med skyltningen så att det blir tydligt hur man ska köra. 

Han står dock fast vid att företaget vill att Nytorpsvägen ska öppnas upp för trafik igen på sikt.

– Tillgängligheten för våra hyresgästers kunder och transporter är givetvis viktig. Sedan beror det på vilken verksamhet som finns på platsen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: