Annons:

Sök

Annons:

Föreningen satsar på ställplats – första husbilen rullade in direkt

Mörlunda-Tveta Hembygdsförening, med Christer Adolfsson som ordförande, har satsat på ställplats i anslutning till hembygdsparken. Foto: Lotta Madestam

Föreningen satsar på ställplats – första husbilen rullade in direkt

Mörlunda har fått en ställplats. Hembygdsföreningen har förverkligat en gammal tanke som väckts av det allt större intresset.

Lagom till midsommar initierade Mörlunda-Tveta Hembygdsförening en ställplats på parkeringen i anslutning till hembygdsparken Blåbärskullen.

– Vi har pratat om det här länge, det blir ju allt mer populärt med ställplatser och ett större behov av det, säger ordförande Christer Adolfsson.

Det krävdes lite efterforskning först, för att man skulle få klart för sig vilka regler som gäller.

– Vi ville undersöka så vi gör rätt och inte riskerade att få backa. Nu har vi fått svar från Miljö- och byggnadsförvaltningen att om vi inte utökar befintlig parkeringsplats med toalett eller annat så behövs inget bygglov, så vi körde igång till midsommar.

Rullade in direkt

Ställplatsen består av ett tiotal platser och föreningen har kommunens tillåtelse att använda det angränsande grönområdet, tills ett annat användningsområde dyker upp. I fall att behovet skulle bli större.

Information har satts upp på både svenska, engelska och tyska, med hopp om att husbilar och husvagnar ska börja rulla in. Redan första helgen fick man besök av en husbil.

– Problemet är att tyskarna inte har swish, så det är inte alldeles enkelt. Vi har en låst postlåda intill, det kan bli så att vi utökar med kontantbetalning och så får vi hoppas att folk är ärliga. Det är fortfarande så pass färskt, men vi får ta upp det till diskussion så vi löser det för tyskarnas del.

 Spontanbesök i fjol

Första husbilen har alltså rullat in på ställplatsen. Men redan förra året hade föreningen ett spontanbesök på sin parkering av några som skulle till Gotland.

– Av en händelse letade de upp parkeringen och öste beröm över hur lugnt det var på platsen, avskilt och fint och de uppskattade att kunna promenera i parken. De sa det behövs ingenting annat, mer än en lugn plats, säger Christer Adolfsson och tillägger:

– Så nu hoppas vi att fler ska uppskatta det. Servicen vi har är ett utedass och på skolgården intill finns en lekplats.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: