Annons:

Sök

Annons:

Förlorar tvist med kommunen –

En person i Hultsfreds förlorar kommuntvist i domstol. Foto: MostPhotos

Förlorar tvist med kommunen – "Inte lätt att vara ung vuxen"

En bidragssökande uppger prestationsångest som skäl till att inte ha sökt tillräckligt med jobb. Förvaltningsrätten tar inte hänsyn till det och avslår överklagan.

Annons:

Socialnämnden nekade personen ekonomisk hjälp under mars. Som skäl för beslutet uppgavs att personen inte bedömdes ha gjort allt för att bidra till sin försörjning, för att på sikt bli självförsörjande. Nämnden tyckte inte att hen stått till arbetsmarknadens förfogande i den utsträckning som begärs.

Beslutet överklagades mot bakgrund av att nämnden i sin bedömning inte tagit hänsyn till den dokumenterade prestationsångest som påverkar förmågan att söka jobb.

"Total dränering"

Personen uppger att jobbansökningar lämnats in i butiker med hjälp av vänner och familj. Ett sådant besök har kunnat resultera i total dränering och att hen blir liggande för dagen. ”Det är inte lätt att vara ung vuxen som stått utanför samhället”, står det i överklagan.

Personen tillför också att ett avslaget bistånd försvårar avsevärt möjligheterna att bli självförsörjande. Detta mot bakgrund av att hen erbjudits möjlighet att provarbeta två dagar i veckan som djurskötare, men utan bistånd inte kommer ha råd att betala resekostnaderna till och från jobbet.

Nämnden vidhöll sitt beslut, man tycker sig inte ha fått in underlag för att kunna ta ställning till om hen på grund av sitt mående kan undantas kravet på att stå till arbetsmarknadens förfogande.

Ett beslut som överklagades till Förvaltningsrätten i Växjö, som avslår överklagan.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: