Annons:

Sök

Annons:

  • Ökat antal förfrågningar om Herrstorpet – då tror chefen på byggstart

    Enligt förbundschef Tony Bohlin är det både fler privatpersoner och företag som hör av sig med frågor om tomterna på Herrstorpet. Foto: Lotta Madestam

  • Ökat antal förfrågningar om Herrstorpet – då tror chefen på byggstart

    Projektet Herrstorpet är ett långsiktigt projekt för kommunen, för att man ska ha attraktiva tomter tillgängliga. "Det skulle vara väldigt roligt om vi har ett hus uppe inom två-tre år", säger Tony Bohlin. Foto: Lotta Madestam

Ökat antal förfrågningar om Herrstorpet – då tror chefen på byggstart

Det börjar röra på sig. Ett mer gynnsamt ränteläge och lägre råvarupriser som gör att folk känner sig tryggare verkar ha bidragit till fler förfrågningar kring Herrstorpet.
– ETC är ju i startgroparna på den tomten de har. Kommer de igång och bygger kan det nog ge effekt, säger Tony Bohlin, förbundschef på ÖSK.

Annons:

Även om steget är långt från förfrågningar till konkret försäljning är Tony Bohlin mer positiv idag.

– Vi har inte sålt någon tomt, efter att ETC köpte tidigt, men det är både fler privatpersoner och företag som hör av sig med frågor om tomterna.

Företag intresserade av flerbostadshus 

Enligt Tony Bohlin är intresset ungefär lika stort från lokalbefolkningen som från de som idag bor utanför Hultsfreds kommun.

– Ja, det är nog 50/50 när det gäller villatomterna, sedan är det företag som är intresserade av flerbostäder eller bostadsrätter, där man tittar på olika bygglösningar. Man tittar på olika förslag, om man ska börja i mindre skala och ha möjlighet att bygga mer eller bygga mycket direkt. Det är inget konkret, men det finns intressenter som vill göra saker på Herrstorpet. Det är många som tycker det är fantastiskt fint, speciellt nu på sommaren med sjöglittret. Det är en attraktiv plats.

Kan man säga att de förbereder sig, så de står i ”startblocken” när det väl är bättre läge att bygga, eller hur går resonemanget?

– Ja, så går väl resonemanget lite. Bara det blir lite stabilitet, så folk känner trygghet i att investera så är man intresserad av att etablera sig i Hultsfred. Att räntan går ner och det blir lägre råvarupriser är två faktorer som är viktiga för projektet.

Hur långt bort tror du att en byggstart ligger?

– Hela projektet Herrstorpet är ju ett långsiktigt projekt för kommunen och att man på sikt ska ha attraktiva tomter tillgängliga. Det skulle vara väldigt roligt om vi har ett hus uppe inom två-tre år.

– Förhoppningen är att vi ska spräcka nollan och att det sedan ska börja röra på sig ordentligt och ETC är ju i startgroparna så att säga på den tomten de har. Det tror jag kan ge ringar på vattnet. Kommer de i gång och bygger kan det ge effekt.

En del säger att det är storslagna planer och att tomterna är dyra. Hur vill du bemöta det?

– Tomtpriserna är ganska normal med tanke på sjöläget och i priserna ingår också anslutning till vatten och avlopp som är en stor del av kostnaden. Och ska man göra i ordning ett sådant område är det billigare att göra hela när man är där och etablerar. Det är en långsiktig etablering av kommunen, det var ingen som hade trott att det skulle vara fullbyggt där efter fem år, utan det kan ta mycket, mycket längre tid.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: