Annons:

Sök

Annons:

Bussresandet ökade under sommaren – men stora tågproblem

Bussresandet ökade i länet under sommaren. Foto: MostPhotos

Bussresandet ökade under sommaren – men stora tågproblem

Med nästan sex procent. Så mycket ökade resandet med Kalmar länstrafiks bussar under sommaren. Samtidigt var det stora problem i tågtrafiken.

Annons:

Resandet med KLT:s bussar ökade med närmare sex procent under den här sommaren jämfört med den föregående. Framför allt är det resandet i regiontrafiken som ökat. 

"Problematiken med personalbrist har förbättrats jämfört med föregående sommar och det har gjort att antalet inställda turer har minskat betydligt i busstrafiken. Under sommaren har det varit totalt 180 inställda turer, vilket kan jämföras med 700 inställda för ett år sedan", skriver regionen. 

Däremot har det varit stora problem med tågtrafiken den här sommaren. Framför allt är det tågtrafiken på kust till kust-banan som drabbats av störningar och inställda avgångar. Orsakerna till störningarna är till stor del relaterade till infrastrukturen, spårfel och nedsatta hastigheter till följd av banarbete. Vid vissa tillfällen har också Öresundstågen haft problem med att få fram ersättningsbussar.

"Kalmar länstrafik, tillsammans med övriga regioner i södra Sverige och Öresundståg, arbetar mot Trafikverket för att hitta lösningar på störningarna i tågtrafiken. Att förbättra hanteringen av ersättningstrafik är en prioriterad åtgärd för Öresundstågen", skriver regionen.

Något bättre ekonomi

Den ekonomiska rapporten som presenterades från juli månad är något bättre läsning än tidigare. Det beräknade underskottet är dock på hela 55 miljoner kronor för 2024, men det är då en förbättring med fyra miljoner kronor mot prognosen i våras. 

Likt tidigare år är det trafikkostnaderna som tynger budgeten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: