Annons:

Sök

Annons:

KLART: Då sänks hastigheten inom tättbebyggt område i Målilla

Målilla står näst på tur att få sänkt hastighet inom tättbebyggt område. I slutet av oktober sänks hastigheten till 40 kilometer i timmen. Foto: MostPhotos

KLART: Då sänks hastigheten inom tättbebyggt område i Målilla

Alla orter i Hultsfreds kommun ska få sänkt hastighet, 40 kilometer i timmen, inom tättbebyggt område. Nu har trafiknämnden fattat beslut om hastighetsbegränsning i Målilla. 

Annons:

Efter beslut i Hultsfreds kommuns trafiknämnd har Virserum, Vena, Mörlunda och Järnforsen fått sänkt hastighet utifrån ”Rätt fart i staden”, en trafikmodell som Trafikverket har tagit fram för att anpassa trafiksystemet till ortens förutsättningar. 

40 kilometer i timmen är den hastighet som gäller inom tättbebyggt område i Virserum, Vena, Mörlunda och Järnforsen. 

Nu har trafiknämnden fattat beslut om hastighetsbegränsning i Målilla. Det blir 40 kilometer i timmen på alla gator i Målilla. Den enda gatan som får 30 kilometer i timmen är Atlantvägen, det vill säga vid skolan och förskolan i Målilla. 

– Målilla ska vara skyltat och klart den 25 oktober i år, säger Johan Svensson (M), ordförande i trafiknämnden. 

"Mycket positiva reaktioner"

Kommande orter som ska få sänkt hastighet är Gårdveda, Ämmenäs/Rosenfors, Silverdalen/Lönneberga och Hultsfred. 

– Vi ska kunna ta beslut om alla orter förutom Hultsfred under 2024, det är därmed inte sagt att det blir skyltat och klart i år. Vi samarbetar med Trafikverket med tanke på att de har mycket vägarna på de här orterna. Alla orter i kommunen kommer ha 40 kilometer i timmen under kommande år, säger Johan Svensson. 

Vad möts hastighetssänkningarna av för reaktioner?

– Vi testade modellen i Virserum och där blev vi testade och lärde oss mycket. På övriga orter har det inte varit några reaktioner alls, inte mer än att man är positiv och säger ”äntligen har det kommit hos oss också”. Man tycker att det går fort i samhällena och det har varit mycket positiva reaktioner, säger Svensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: