Annons:

Sök

Annons:

Mycket ljusare ekonomiskt läge för regionen

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Mycket ljusare ekonomiskt läge för regionen

Regionen har sett ut att gå mot ett riktigt katastrofresultat. Uppföljningen efter sommaren ser dock något ljusare ut. 

Annons:

Nu beräknas Region Kalmar län göra ett minus på 181 miljoner kronor för 2024. Det motsvarar en negativ budgetavvikelse på 3,9 miljoner kronor. 

Uppföljningsrapporten efter juli månad är 103 miljoner bättre än den prognos som presenterades vid delårsrapporten i april. Den stora anledningen till förändringen är en positiv utveckling av placerade pensionsmedel. 

Arbetet med prioriteringar och effektiviseringsåtgärder inom regionen fortlöper inom verksamheterna. För ett halvår sedan, i mars, gav regionstyrelsen samtliga nämnder och förvaltningar som visade ett underskott i prognosen i uppdrag att anpassa kostnadsnivån till de ekonomiska ramarna. 

"Jämfört med tidigare prognoser har det nu också skett förbättringar och regionens prognos närmar sig budgeterad nivå", skriver regionen. 

Resultatet efter juli månad uppgår till ett minus på 18,5 miljoner, vilket är 3,8 miljoner bättre än motsvarande period ifjol.

Ska klimatkompensera

Regionen avsätter årligen medel för klimatkompensation. 2,7 miljoner kronor är öronmärkta för detta ändamål i år. För att bidra till utsläppsminskningar inom flyget används 1,2 miljoner kronor till ett grönt biojetdrivmedel. 

I stället för att köpa nya möbler till restaurangen vid Länssjukhuset i Kalmar ska verksamheten renovera de befintliga och 40 år gamla möblerna. Renoveringen kostar 350 000 kronor och kommer ge en kostnadsbesparing på 75 procent. 

750 000 kronor ska nyttjas till att installera en lustgasdestruktor vid Västerviks sjukhus och 400 000 kronor går till att köpa flergångsprodukter inom vården. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: