Annons:

Sök

Annons:

Programmets framtid fortsatt osäker – nu ska behovet utredas

E-sportprogrammet är fortsatt pausat. Frågan är om det finns ett behov av estetiska programmet på gymnasiet. Det har skolchefen fått i uppdrag att utreda. Foto: Lotta Madestam

Programmets framtid fortsatt osäker – nu ska behovet utredas

E-sportprogrammets framtid är fortsatt osäker. Frågan är om det finns ett behov av estetiska programmet på Hultsfreds gymnasium. Det ska skolchef Martin Snickars ta reda på.

Annons:

Det estetiska programmet med E-sportprofil har pausats två år. Nu finns ett nytt beslut att fortsätta göra uppehåll i antagningen till estetiska programmet även läsåret 2025/2026.

– I dagsläget har vi bara två elever som går i årskurs tre, så de går ut våren 2025, säger Martin Snickars.

Utredas om behovet finns

Därför kom frågan upp i nämnden, om det finns något behov av estetiska programmet inriktning estetik & media framåt. Det föll på Martin Snickars att ta reda på.

– För att kunna ta ett beslut om det ska pausas, stängas eller återupptas igen. Utredningen ska redovisas för nämnden i december, säger Snickars.

 Enligt Snickars är det fem saker som kommer undersökas.

– Vi kommer fråga eleverna på högstadiet vad de har för intresse och vad de skulle vilja gå för program. Vi kommer också se över nuvarande inriktningar och program, där vi också har samverkan i norra Kalmar län.

Väga in arbetsmarknadens behov

Dessutom ska arbetsmarknadens behov vägas in, finns det ett behov av estetik & media framöver och det ska också tas fram en elevprognos hur det ser ut med antal elever kommande år i förhållande till antalet platser det är på gymnasiets olika program. 

– Sista punkten är gymnasiets ekonomi, vi har ett stort underskott. Så vi kommer titta på vad som blir bäst ekonomiskt om vi startar estetiska programmet eller om det stängs.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: