Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Anrika marknaden växer på

På lördag är det Målilla marknad, för andra året i hembygdsparken. Foto: Lotta Madestam

Anrika marknaden växer på "nya" platsen – så stor blir den i år

Målilla marknad växer. Fler knallar än i fjol har visat intresse för hösteventet, som får en fortsättning i parken.
– Det känns bra, säger ordförande Roland S Johnsson.

Annons:

2023 var första året Målilla-Gårdveda Hembygdsförening stod som arrangör av Målilla marknad, sedan orienteringsklubben lämnat över stafettpinnen.

Samtidigt tog man initiativet att flytta in hela marknaden i hembygdsparken, så stånden placeras ut bland stugorna som också hålls öppna.

”Ska vara gemytligt”

Till lördagens marknad har ett 40-tal knallar anmält sig, medräknat sex föreningar som säljer lotter. Det är tio fler än i fjol.

– Det tycker jag är ett bevis på att marknaden uppskattas, och att det var rätt att flytta in i parken, säger Roland S Johnsson.

– Här finns obegränsat med utrymme, även om vi inte har ambitionen att det ska bli så mycket större, vi vill att det ska vara gemytligt och vi är inte ute efter att tjäna pengar, så föreningarna som säljer lotter får stå här gratis, utan vi gör det här för att marknaden ska vara kvar i Målilla.

Många nya knallar

Flera knallar är förstås återvändare, men även flera nya med nya produkter dyker upp. Som väskor, skor, korgar, munkar och leksaksståndet växer.

Det blir tabberas på sådant som är över efter sommarsäsongen i parken och loppis, där även allmänheten erbjuds att medverka. Dessutom medverkar eleverna i årskurs sex på Målilla skola, så får de en slant till sin skolresa.

– De ska bland annat sälja glass och t-shirts, sköta chokladhjulet, några kommer vara i köket och några vid loppisen. Vi har samarbetat länge med skolan, barnen är ju Målillas framtid. Det känns viktigt att få in de unga. Jag vet inte om det genererar något, men det får vi hoppas, säger Roland S Johnsson.

Hur känns det nu med en dag kvar?

– Det känns kul att vi kan upprätthålla traditionen, så kan vi hålla det på den här nivån och kanske lite mer är det jättebra. Vi hoppas på uppemot 2 000 besökare, det brukar bli en hemvändardag.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: