Annons:

Sök

Annons:

SM-final nästa för klasskamraterna – årets tävling extra utmanande

SM-final i CNC-teknik väntar Theo Jonsson och Ivar Ljung om en månad. Foto: Privat

SM-final nästa för klasskamraterna – årets tävling extra utmanande

Theo Jonsson och Ivar Ljung på Hultsfreds gymnasium har kvalificerat sig till SM-finalen i CNC-teknik. I år beskrivs tävlingen som extra utmanande.
– Tog vi oss så här långt kan vi gå längre, säger Theo Jonsson inför finalen om en dryg månad.

Annons:

Nu handlar mycket om att öva, öva och öva ytterligare under tiden som är kvar fram till finalen, enligt finalisterna och klasskamraterna Theo Jonsson och Ivar Ljung, som båda bor utanför Vena i Versnäs respektive Träda.

– Det handlar om att träna i maskinerna, programmera så mycket som möjligt och göra mycket bitar.

Vad tror du om era chanser?

– Det är mycket bra skolor vi ställs emot. Vi vet ju inte hur bra de andra är, men vi vet våra kunskaper, så chans finns det alltid. Tog vi oss så här långt kan vi gå längre.

Det är tredje året i rad som elever på industriell teknisk utbildning inom IN-programmet lyckats kvalificera sig till SM-finalen i CNC-teknik.

”Detta är en otrolig bedrift som visar på både elevernas och lärarnas engagemang och kompetens”, säger Joakim Svensson, vd på Additivt Teknikcenter som bedriver utbildningen, i ett pressmeddelande.

"Imponerande prestation"

Flera detaljer har lämnats in från skolor runt om i landet och de som lyckats bäst i kvalomgångarna har gått vidare. Årets tävling beskrivs dessutom som extra utmanande då den inte bara omfattar fräsning utan även svarvning.

”Dessutom har eleverna genomfört teoretiska prov på tid, där de i sista provet lyckades få 20 av 20 möjliga rätt. Totalt har de endast haft tre fel under samtliga prov, vilket är en imponerande prestation”, säger Joakim Svenson berömmande.

Lång och krävande process

Att kvalificera sig till SM har med andra ord varit en lång och krävande process som pågått ända sedan i våras.

– Tack vare elevernas fantastiska insatser och lärarnas inspirerande stöd har de nu nått ända fram även i år, säger Joakim Svensson som har stora förhoppningar om den ädlaste medaljen.

– Tidigare år har Hultsfreds gymnasium tagit hem både en silver- och bronsmedalj, i år hoppas vi givetvis på guld i finalen som avgörs den 12 november på Elmia-mässan inför tusentals åskådare.

”Oerhört stolta över våra elever”

Theo Jonsson siktar också högt.

– Det är ett guld som är i sikte, jag ser ingen anledning att tänka något annat, säger han målmedvetet.

”Oavsett hur det går i finalen har vi redan visat att vår utbildning är av högsta klass, kanske rent av den bästa i Sverige. Vi är oerhört stolta över våra elever och deras prestationer. Deras framgångar är ett bevis på vad som är möjligt när talang möter möjligheter. Vi ser fram emot att följa deras fortsatta resa och är övertygade om att de kommer fortsätta att briljera”, avslutar Joakim Svensson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: