Annons:

Sök

Annons:

  • Ifrågasätter bussens nya sträckning – hade hellre sett annan lösning

    Lennart Davidsson och Christian Nytorpet tycker att busstrafiken kunde passerat Silverslätten med hållplats på Östra Långgatan och kört över Silverån och gamla vägen ut mot riksväg 34. Foto: Lotta Madestam

  • Ifrågasätter bussens nya sträckning – hade hellre sett annan lösning

    För bland annat linje 35 mellan Hultsfred och Västervik via Vimmerby erbjuds resenärerna på- och avstigning längs Norra Oskarsgatan numera. Foto: Lotta Madestam

Ifrågasätter bussens nya sträckning – hade hellre sett annan lösning

Busstrafik går inte längre via Silverslättsvägen, utan resenärer är hänvisade till Norra Oskarsgatan. Det får Lennart Davidsson och Christian Nytorpet (KD) att ifrågasätta varför det inte blev en lösning utmed Östra Långgatan, så kunde man haft kvar en hållplats i höjd med Silverslätten.

Annons:

Silverslättsvägen kommer att få en förändring vad gäller utfart till riksväg 34, som en följd av att Ikea Industry vill möjliggöra fler satsningar.

Redan nu har busstrafiken upphört på Silverslättsvägen, exempelvis gäller det linje 35 mellan Hultsfred och Västervik via Vimmerby. Istället erbjuds resenärerna på- och avstigning längs Norra Oskarsgatan.

”Vi vet att ibland blir det nödvändigt att ändra trafikupplägget för vår kollektivtrafik och det innebär att en väl inarbetad hållplats upphör och tvingar resenärer att söka sig till andra lösningar”, skriver Lennart Davidsson och Christian Nytorpet, ledamot respektive ersättare i kommunfullmäktige, i en interpellation.

”Även om Silverslättsvägen kommer att få en förändring vad gäller utfart till riksväg 34 så hade det ju varit möjligt att busstrafiken ändå kunde ha passerat Silverslätten med hållplats på Östra Långgatan och kört över Silverån och gamla vägen ut mot riksväg 34”, fortsätter de.

Fanns alternativ med i dialogen?

Enligt partikamraterna frågar sig nu en hel del varför denna ändring blev nödvändig. Därför vill de ha svar på om en lösning med att behålla en hållplats på Silverslätten utmed Östra Långgatan fanns med när kommunen hade dialog med Kalmar Länstrafik.

”Om denna lösning fanns med, varför blev det inte så? Vi förutsätter att kommunen haft chans att yttra sig innan ändringen genomfördes”, fortsätter de i interpellationen.

Frågan är ställd till kommunalrådet Lars Rosander (C), som meddelat att han kommer svara på fullmäktigemötet i december.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: