Annons:

Sök

Annons:

  • Otrygg trafiksituation vid skolan – skickat ut brev med tydlig uppmaning

    Lindblomskolan har skickat ut brev till följd av att trafiksituationen upplevs otrygg och som ett enda kaos, med bilister som gör u-svängar, som på bilden, och felparkerar. Foto: Privat

  • Otrygg trafiksituation vid skolan – skickat ut brev med tydlig uppmaning

    Lång kö av bilar längs Västra Långgatan vid morgonlämningen. Foto: Privat

  • Otrygg trafiksituation vid skolan – skickat ut brev med tydlig uppmaning

    I synnerhet är det på morgonen runt klockan 7.45-8.00 som trafiksituationen upplevs rörig, vilket skapat en oro för att någon ska komma till skada. Foto: Privat

Otrygg trafiksituation vid skolan – skickat ut brev med tydlig uppmaning

Det är en väldigt rörig trafiksituation utanför Lindblomskolan i Hultsfred. Ord som kaos och livsfarligt används. I ett brev vänder sig rektorerna till vårdnadshavare med en tydlig uppmaning.

I synnerhet är det på morgonen runt klockan 7.45-8.00 som trafiksituationen upplevs rörig, vilket skapat en oro för att någon ska komma till skada.

– Det är kaos på morgonen. Eftersom en del av Storgatan inte får användas längre har trafiken ökat på Västra Långgatan där det bildas en lång kö av bilar på morgonen fram till Lindblomskolan, säger en vårdnadshavare som känner att det är en tidsfråga innan en olycka händer.

– Det finns heller inte tillräckligt med parkeringsplatser och det är många barn och vuxna i omlopp. Jag anser att det är livsfarligt och det känns inte bra som varken bilförare eller som förälder. Ska det verkligen behöva hända en olycka för att någonting ska göras?

 Känns otryggt

Skolans rektorer har skickat ut brev till vårdnadshavarna, där man uppmanar alla som lämnar sina barn med bil att vara uppmärksamma, försiktiga och att respektera de trafikregler som gäller, så att ingen olycka sker.

Rektor Jessica Andersson Landholm berättar om uppkomsten av brevet:

– Vi hade en vårdnadshavare som hörde av sig om att det känns osäkert vid lämningen framför allt. Eftersom vi och lärarna börjar tidigare är det inget vi reflekterat över, så det är bra att det kom till oss, säger hon.

I brevet står att flera stannar bilen och släpper av barnen utanför raden av bilar som står parkerade i parkeringsfickorna och man ser också att flera stannar och parkerar vid paviljongen, vilket är reserverat för skoltaxi.

– Vi är förstås oroliga för att det ska hända barnen någonting, så vi uppmanar föräldrarna att följa trafikreglerna, säger Jessica Andersson Landholm.

Har ni vidtagit några fler åtgärder?

– Vi har kontaktat ÖSK, för att se om det är någonting de kan göra, men även de hänvisar till att det är de reglerna som gäller. Sedan vet vi att det finns en plan att göra i ordning skolgården och då ingår väl även trafiksituationen runt Lindblom. Men det är ju flera år bort.

– Vi har även kontaktat polisen och bett dem ha extra kontroller, för att se till att folk följer de regler som finns, men det är ju som polisen svarade mig, att det blir ingen långsiktig lösning. Utan det lugnar bara ner det för stunden, men det är ändå en markering, tänker jag att man ska följa de regler som finns.

Många barn cyklar och går själva

Det är många barn som cyklar och går själva till skolan, som passerar allt detta varje morgon.

– Det vill vi ju att barnen ska, utifrån mognad och att föräldrarna känner sig trygga med det, då minskar ju det trycket.

Har det gett någon effekt?

– Jag vet inte, vi har i alla fall inte fått till oss någonting efter det. Sedan har inte jag personligen varit ute och tittat, det kan jag inte säga, och jag har inte fått någon återkoppling från polisen om de haft någon extrakontroll.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: