Annons:

Sök

Annons:

Årets nyföretagare i Hultsfred:

Johan Kling på Fasadglas utsågs till årets nyföretagare i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Årets nyföretagare i Hultsfred: "Inget jag hade förväntat mig"

Under slutet av 2016 etablerade sig Fasadglas i Målilla och i vår flyttar företaget till större lokaler i Hultsfred. I kväll prisades Johan Kling som årets nyföretagare i Hultsfreds kommun.

Annons:

På kvällens företagsgala fanns det två företagare nominerade i kategorin årets företagare. Det stod mellan Johan Kling på Fasadglads Bäcklin AB och Tareq Hassan på Tareqs klinik AB och juryn fastnade för Johan Klings arbete. 

Flyttar till Hultsfred i vår

Fasadglas producerar kvalificerade glaslösningar inom glasfasader, glaskonstruktioner, metallarbeten och solenergi och i september 2016 etablerade sig företaget på Södra Långgatan i Målilla eftersom det fanns behov av en ny produktionsenhet.

Men företaget har redan växt ur sina lokaler i Målilla och flyttar till Rexsvarvens lokaler på 2 000 kvadratmeter i Hultsfred under våren. Fasadglas har ungefär 20 anställda i Målilla/Hultsfred just nu och finns på flera ställen i Sverige.

– Det är jätteroligt att uppmärksammas så här. Det var inget jag hade förväntat mig, säger Johan Kling till Dagens Hultsfred.

Fakta

Så här lyder juryns motivering till Johan Kling:

”Personen visar på ett gott entreprenörskap och passionerat företagande genom hela kedjan. Allt från innovation och dimensionering till konstruktion och installation. Han har med sitt stora kunnande lockat ett nationellt företag till vår kommun. Med hjälp av integration satsar han på lokal tillväxt med stora utvecklingsmöjligheter.”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: