Kommunalrådet Lars Rosander svarar på Tomas Gabrielssons skrivelse till Hultsfreds kommun angående planerna på en nedrustning av Metropol. Foto: Ossian Mathiasson
Tomas Gabrielsson vill inte se någon nedrustning av Metropol i Hultsfred. Kommunalrådet Lars Rosander ser det på ett helt annat sätt.
– Man behöver inte vara orolig. Jag tror att satsningarna kommer ge mer verksamhet, liv och rörelse, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).
Nyligen rapporterade Dagens Hultsfred om att Tomas Gabrielsson, som håller Metropol som en av Sveriges absolut bästa konsertlokaler med möjligheten att sitta och äta samtidigt som man ser en föreställning, inte vill se en nedrustning av Metropol.
”För att detta ska vara möjligt krävs att det finns ett fungerande kök. Det finns nu långtgående planer på att ta bortköket i stället för att renovera det som det borde göras i stället”, skriver han i en skrivelse till Hultsfreds kommun.
Fler utbildningslokaler ska skapas
Rock City Hultsfred AB är ett helägt dotterbolag till Hultsfreds kommunala industri AB (HKIAB) och bolagets uppgift är att äga och förvalta anläggningen, arbeta för utveckling och utveckla utbildning och företagsamhet inom musik- och upplevelsesektorn.
– Nu ändras karaktären i och med att Svenskt Rockarkiv ska flytta till nya biblioteket och samtidigt behövs det fler utbildningslokaler. Inga beslut är tagna men vi tittar på olika alternativ för att skapa fler utbildningslokaler i byggnaden, bland annat för att kunna avveckla modulerna där vi har SFI-undervisning på sikt. Det kan bli lokaler både där rockarkivet har varit och kanske andra lokaler, säger kommunalrådet Lars Rosander och fortsätter:
– I det avseendet så ser vi att det är svårt att driva en lunchrestaurang. VI kommer ha kvar lokaler för att ha konserter och konferenser och vid sådana tillfällen vill erbjuda mat. Vi ska nog flytta köket, bygga om och lägga det någon annanstans för att skapa fler utbildningslokaler.
"Kommer finnas ett kök"
Gabrielsson vill inte att köket tas bort då det kan leda till att folk inte går dit längre. Rosander ger lugnande besked.
– Det kommer finnas ett kök, det är tanken. Sen om det ligger på ett annat ställe i lokalen vet vi inte. Vi för diskussioner och tittar på varianter för hur vi får ut maximal nytta och kan nyttja fastigheten bäst för att ha det som ett levande hus med mycket aktiviteter och utbildningar. Då krävs det att man kan erbjuda mat men kanske inte genom en lunchrestaurang. Det har varit en privat entreprenör nu och det har varit svårt för dem att få ekonomi i det.
Han tycker att det är förstörelse om köket tas bort, hur ser du på det?
– Jag ser det som en upprustning med investeringar som ska göras för att kunna modernisera och ha en fin byggnad för framtiden. Man behöver inte vara orolig utan jag tror att satsningarna kommer ge mer verksamhet, liv och rörelse.
Hur ser tidsplanen ut?
– Det har vi inte tagit några beslut om än så det vet jag inte.
"Kan kanske inte äta dagens lunch"
Kommunen kollar just nu över den totala användningen och någon form av kök blir det även i framtiden.
– Ja, men man kan kanske inte äta dagens lunch utan att det blir mat vid konferenser. Catering kan vara ett alternativ.
Rosander berättar att det finns behov av fler utbildningslokaler med tanke på de nya utbildningarna och förhoppningen är att modulerna ska försvinna på sikt.
– Modulerna tillkom för att det uppstod akuta behov och det gav oss möjlighet att hyra moduler för att se vad det långsiktiga behovet är. När det gäller SFI så kommer det minska efterhand. Vi ser att vi kan inrymma deras lokaler inom Campus-fastigheten. Vi vill avveckla modulerna efterhand.