Annons:

Sök

Annons:

Långt hyresavtal tecknas med mc-klubben

Virserum MC Club har tecknat ett hyresavtal som sträcker sig över tio år med Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Långt hyresavtal tecknas med mc-klubben

Tiden med ettåriga hyresavtal mellan Hultsfreds kommun och Virserum MC Club är över. Vid den senaste förhandlingen tecknades ett avtal på tio år (!).
– De vill göra investeringar i byggnaden och de har haft svårt att motivera det när det bara har varit ett år i taget, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

På kommunstyrelsens arbetsutskotts pressträff på onsdagsförmiddagen gav Lars Rosander och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) information om fastigheten Lokstallet 1, byggnaden som ligger precis intill Virserumssjön och som har Virserums MC Club som hyresgäst. 

– De har haft ett avtal som har sträckt sig över ett år i taget och nu får de ett tioårigt hyresavtal för sin lokal så att de känner att de kan göra investeringar och renoveringar, säger Lars Rosander. 

"Ger oss en rådighet över marken"

Det är Hultsfreds kommuns byggnad och mark och mc-klubben har haft lokalen sedan 1970-talet. 

– Det är central mark och läget är riktigt bra. Det ger oss en rådighet över marken i framtiden. Mc-klubben sköter lokalen och området på ett jättebra sätt, de har ordning och reda och är en exemplarisk hyresgäst, säger Rosander

Vad är det för satsningar som de vill göra?

– De har bytt taket och fasad på någon sida. Vad de kommer göra framöver vet jag inte. De känner i alla fall att de vill ha ett långsiktigt kontrakt för att kunna göra satsningar, säger Rosander. 

Tomas Söreling fyller i: 

– De gör ständiga förbättringar och genom åren har de lagt ner mycket eget arbete. Läget är enormt bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: