Annons:

Sök

Annons:

Bristande underhåll i Mörlunda får föreningar att reagera

Lokala föreningar i Mörlunda är besvikna på underhållet av gator och trafikskyltning. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Bristande underhåll i Mörlunda får föreningar att reagera

Mörlunda-Tveta hembygdsförening och den lokala PRO-föreningen är besvikna över utvecklingen i Mörlunda och vill skapa en mer attraktiv ort.
– Sakerna är angelägna för att vi ska känna en fortsatt stolthet för orten, säger Sven-Olof Martinsson från PRO och Christer Adolfsson från hembygdsföreningen.

Annons:

Föreningarna är kritiska mot att det finns ett bristande underhåll av gator, gräsklippning, snöröjning, trafikskyltning, siktförhållanden i trafiken och hastighetshinder som har satts ur funktion i Mörlunda tätort. De skriver också att skötseln av flera privata fastigheter är obefintlig och som lett till ett för allmän beskådan ovårdat skick.

De har gjort en skrivelse gällande detta och skickat till både Trafikverket och flera kommunala förvaltningar för att få ordning på problematiken. 

– Som underlag till den här skrivelsen har uppfattningar och synpunkter samlats in i dialog med våra medlemmar samt flertalet företag och boende i och runt Mörlunda, skriver Christer Adolfsson och Sven-Olof Martinsson i skrivelsen. 

Vill ha möte i augusti

Deras önskemål är ett gemensamt möte med Hultsfreds kommun och Trafikverket i augusti för att prata om den uppkomna situationen och undersöka vem som ska hantera de olika frågorna. 

– Vi förstår att synpunkterna faller under olika ansvarsområden samt att allt inte kan ordnas på en gång. Men för oss som bor här är sakerna angelägna för att vi ska känna en fortsatt stolthet för orten och för att våra barn och barnbarn ska vara trygga. Vi är inga experter på något av de områden som synpunkterna berör och vi är osäkra på vems bord ansvaret ligger, skriver dem.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: