Annons:

Sök

Annons:

Inget utökat bidrag till Brottsofferjouren:

Håkan Hermansson från Brottsofferjouren får inget utökat kommunalt bidrag från Hultsfreds kommun under kommande år. Foto: Ossian Mathiasson

Inget utökat bidrag till Brottsofferjouren: "Redan tagit budgeten"

Brottsofferjouren har ansökt om ökat bidrag till sin verksamhet från Hultsfreds kommun från och med årsskiftet. Det blir inget av det just nu. 
– Vi har redan tagit budgeten för nästa år, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Brottsofferjouren skickade i början av december ut tre ansökningar om utökat bidrag till kommunstyrelserna i Vimmerby, Västervik och Hultsfred. Deras verksamhet i form av stödpersoner och vittnesstödjare uppskattas av brottsoffren som kommer i kontakt med Brottsofferjouren och enligt det nuvarande avtalet får föreningen tre kronor per invånare och kommun. Det ska täcka personalkostnader, hyra för ett mindre kontor, telefon och resekostnader. 

”För att kunna behålla, och utveckla vår verksamhet, vill vi att respektive kommun från och med 1 januari 2020 ökar bidraget till verksamheten med en krona, totalt fyra kronor per invånare och kommun”, skriver Håkan Hermansson, ordförande för Brottsofferjouren i Vimmerby, Hultsfred och Västervik, i en skrivelse. 

"Redan tagit budgeten"

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Hultsfred tog upp ärendet på sitt senaste sammanträde men det resulterade i ett något utökad kommunalt stöd. 

– Vi höjde för ett par år sedan till tre kronor och med tanke på att vi har antagit budgeten för 2020 så sköt vi fram det till budgetberedningen för 2021. Det arbetet körs igång efter nyår, det blev ett nej just nu, säger Lars Rosander. 

Vad säger du om Brottsofferjourens arbete och funktion?

– Det är en viktig och betydelsefull verksamhet för vittnen och andra brottsoffer som behöver stöd i en process med rättegång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: