Annons:

Sök

Annons:

  • Återvinningsstation tillbaka på ordinarie plats efter uppfräschning

    Hultsfreds mest centrala återvinningsstation på Storgatan är tillbaka på sin rätta plats efter upprustningen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Återvinningsstation tillbaka på ordinarie plats efter uppfräschning
  • Återvinningsstation tillbaka på ordinarie plats efter uppfräschning

Återvinningsstation tillbaka på ordinarie plats efter uppfräschning

FTI:s återvinningsstation på Storgatan i Hultsfred flyttade några hundra meter och är nu tillbaka på sin ordinarie plats.
– Jag har bara sett bilder från flytten och det ser jättebra ut, säger Magnus Sandström, regionchef på FTI. 

Annons:

Det var i november som återvinningsstationen på Storgatan i Hultsfreds tillfälligt flyttades till platsen där stadens norra kiosk tidigare låg. 

Det är Hultsfreds kommun som har iordningsställt marken, som är utarrenderad till FTI, med asfaltering och kantsten. Till våren ska större ytor av området bli ängsmark och buskplanteringar, det vill säga grusområdena runt asfalten, 

– Det är mer kvar att göra med planteringar och liknande i vår , säger Tony Bohlin, förbundschef för Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK). 

"Får sig en tankeställare"

Nedskräpningen ansvarar FTI för och Bohlin hoppas att förbättringarna med en mer inramad och strukturerad placering av containrarna ger rätt effekt. 

– Som kommuninvånare är det tråkigt att se nedskräpning. Vår förhoppning är att allmänheten ska känna att det är svårare att skräpa ner på ett iordningsställt och fint område, säger Tony Bohlin. 

Magnus Sandström, regionchef på FTI, berättar att tillbakaflytten gick snabbare än planerat. 

– Containrarna skulle ha flyttats tillbaka efter nyår men nu fick vår entreprenör ett akutjobb i närheten så de kunde flytta dem. Det är positivt att de kommer på plats före jul, säger Magnus Sandström. 

Containrarna flyttades tillbaka på onsdagen och Sandström anser att arbetet har fyllt sin funktion. 

– Vi gör det för att snygga till hela området. När man gör sådana åtgärder är förhoppningen att de som skräpar ner får sig en tankeställare innan man gör det igen, säger Magnus Sandström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: