Annons:

Sök

Annons:

SD-motion om kameraövervakning får nobben: ”Ingen universallösning”

Sverigedemokraternas motion om kameraövervakning på olika platser i Hultsfreds kommun ser inte ut att gå igenom. Foto: Pixabay

SD-motion om kameraövervakning får nobben: ”Ingen universallösning”

Sverigedemokraternas motion med kameraövervakning i Hultsfreds kommun får inget politiskt gehör.
– Kameraövervakning löser inga brott i sig och skapar mer en falsk trygghet, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Det var under hösten 2019 som Sverigedemokraternas ledamöter John och Lisbeth Hoffbrink motionerade om att se över vilka platser som är i behov av kameraövervakning i syfte att förebygga, lagföra brott och öka den upplevda tryggheten. 

Trygghetsstategen Linus Ivarsson har tittat närmare på motionen som även behandlades på senaste kommunstyrelsens arbetsutskott. 

"Ingen universallösning"

Motionen anses vara besvarad med att Linus Ivarsson jobbar vidare på bred front med alternativ för att skapa en trygghetskänsla i Hultsfreds kommun. 

– I vissa fel kan kameror ge en trygghetskänsla för de som upplever det så men samtidigt flyttar man kanske viss brottslighet till andra ställen där det inte är kameror. Det är ingen universallösning med kameraövervakning. Det är ingen given fördel med att ha kameraövervakning, säger Lars Rosander och lägger till:

– Polisen har fått ytterligare mandat för att jobba med trygghetskameror. Polisen behöver inte söka tillstånd längre utan kan sätta upp kameror. Det är viktigt med en bra dialog mellan polisen och vår trygghetsstrateg, säger Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: