Annons:

Sök

Annons:

Fler är nöjda med kollektivtrafiken i länet

Fler är nöjda med kollektivtrafiken i länet. Foto: MostPhotos

Fler är nöjda med kollektivtrafiken i länet

Allt fler är nöjda med kollektivtrafiken i Kalmar län. Det gäller både resenärer och allmänhet, skriver regionen.

Annons:

På tisdagen presenterades årets upplaga av Kollektivtrafikbarometern. Resultaten i rapporten visar att allt fler är nöjda med kollektivtrafiken.

85 procent uppgav sig vara nöjda med den senaste resan med Kalmar länstrafik. Länets kollektivtrafik behåller därmed en topplats i de nationella mätningarna från föregående år.

Störst förbättring sett till föregående mätning är den sammantagna nöjdheten bland resenärer. I rapporten klättrar KLT fyra placeringar jämfört med 2019.

– Vi är glada över att vi fortsatt ligger bra till nationellt vad gäller upplevd nöjdhet bland allmänhet och resenärer. Det är ett ständigt pågående arbete att förbättra service, bemötande och reseupplevelse för resenärerna. Vi kommer fortsätt arbeta för att bli bättre på alla punkter så att fler ska vilja åka kollektivt, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell.

Nio av tio nöjda

Dessutom är det fler som reser med länstrafiken och kollektivtrafikens marknadsandelar ökade enligt statistiken för 2019. Marknadsandelen av det motoriserade resandet i länet var för kollektivtrafiken 14 procent av alla resor under året. Det är en ökning på två procentenheter jämfört med föregående år, då siffran låg på 12 procent.

Varje år presenteras också siffror över den sammanfattade nöjdheten för den senaste färdtjänst- och sjukresan. I dessa mätningar sammanfattas hela reseupplevelsen, från bokningstillfället till avlämningen. Totalt har cirka 1 700 telefonintervjuer genomförts under 2019 i Kalmar län.

Nio av tio resenärer upplever att de är nöjda med sin senaste färdtjänst- och sjukresa i Kalmar län. Sett i ett nationella perspektiv är färdtjänst- och sjukresenärer i Kalmar län mer nöjda med den senaste resan än genomsnittet i Sverige.

Totalt intervjuades drygt 2 400 personer i Kalmar län.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: