Annons:

Sök

Annons:

Besvikelse efter mötet: ”Hade ingen förståelse för vår synpunkt”

Frank Axelsson vill att Sockenstugan i Virserum ska vara kvar i kyrkans regi men fick inget gehör på onsdagens möte. Foto: Frank Axelsson

Besvikelse efter mötet: ”Hade ingen förståelse för vår synpunkt”

Sockenstugans framtid är en het fråga i Virserum. Frank Axelsson och Jan-Olof Svensson kämpar för att Sockenstugan ska vara kvar i kyrkans regi. 
– Mikael (Eriksson, kyrkoherde i Aspelands pastorat) hade ingen förståelse för vår synpunkt, inte det minsta, säger Frank Axelsson. 

Annons:

Kyrkofullmäktige i Aspelands pastorat har bestämt sig för att avyttra Sockenstugan i Virserum. 

Varken Frank Axelsson eller Jan-Olof Svensson är särskilt förtjusta med lösningen och kallade till stormöte på Bolaget på onsdagskvällen för att få kyrkoherden Mikael Eriksson, församlingsherden Ola Sandberg och församlingsrådet på andra tankar. 

"Föreslog en förstudie"

Det var ett 30-tal personer som kom på mötet och Frank Axelsson var besviken efteråt. 

– Vi förklarade vår ståndpunkt, att vi vill ha församlingshemmet i Sockenstugan och behålla det i kyrkans regi. Det ligger helt perfekt intill både kapell, kyrka och kyrkoråd. Men det gick inte. Mikael (Eriksson) hade ingen förståelse för vår synpunkt, inte det minsta, säger Frank Axelsson och fortsätter:

– Vi föreslog att de ska tänka om och göra en förstudie på vad det skulle kosta att göra iordning Sockenstugan. Då skulle man helt enkelt kunna sälja församlingshemmet som ligger långt därifrån och använda pengarna till renovering av Sockenstugan än att renovera befintlig Sockenstuga för ett par miljoner. Det var en besvikelse för oss men så blev det. Vi har inte kommit längre fram. 

"Var helt oförstående"

Frank Axelsson tycker att den vackra Sockenstugan måste räddas och bli det nya församlingshemmet med hänvisning till närheten till kyrka och kapell. 

– Mikael (Eriksson) var helt oförstående till vårt önskemål, säger Axelsson. 

Vad sa han under mötet?
– Han bara framhöll att det är församlingshemmet som ska rustas upp och att de ska ha det. Han hade ingen förståelse för problematiken när äldre ska gå nerför backen till församlingshemmet och Sockenstugans placering inte kan vara bättre.

Hur ser den fortsatta processen ut?

– Församlingsrådet ska undersöka möjligheten om det finns några pengar att få tag i. Men det är inte riktigt vad det är frågan om. Om de ska satsa två miljoner där eller två miljoner där, det är samma pengar. Jag tycker att det är församlingshemmet som ska säljas, då får vi en mindre samlingslokal i Virserum.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: