Annons:

Sök

Annons:

VIMMERBYBRYGGERIET TVINGAS AGERA I KRISEN – 126 ANSTÄLLDA BERÖRS

Åbro Bryggeri tvingas agera i krisen. 126 anställda berörs. Foto: Arkivbild

VIMMERBYBRYGGERIET TVINGAS AGERA I KRISEN – 126 ANSTÄLLDA BERÖRS

Anrika Vimmerbyföretaget Åbro Bryggeri tvingas agera. 126 anställda övergår nu till korttidsarbete, tidigare benämnt korttidspermittering, på grund av coronakrisen.
– Vi märker av det ganska markant, säger vd:n Henrik Dunge. 

Annons:

Både tjänstesidan och produktionen påverkas. 100 tjänstemän berörs och 26 personer inom produktionen går ner i korttidsvecka. 

– Från och med i dag, 1 april, går i princip alla våra tjänstemän ner på korttidsarbete. Den största delen går ner 20 procent i arbetstid. Det handlar framför allt om de som är på plats i Vimmerby. Däremot går våra säljare på restaurang- och exportsidan ned och jobbar 40 procent, säger Åbros vd Henrik Dunge.

Från och med söndag går 26 personer ned på korttidsvecka i produktionen.

– Vi går ner lite i produktion. Det är lite olika skift man räknar på och så, men det är i princip en fyradagarsvecka. Vi har fortfarande full produktion till Systembolaget och vi jobbar även upp lager inför sommaren, men samtidigt är det tvärstopp på exporten. Pubarna i England är stängda, den tyska gränshandeln är stängd och dessutom har vi nedgången på restaurangsidan. Vi märker av det ganska markant.

"En bra lösning"

Korttidsvecka gäller i sex månader, men kan också ändras.

– Förhoppningsvis är det en tillfällig lösning. När vi sedan kommer igång igen går vi in i högsäsong direkt. Blir det en förändring av det här kan vi gå igång ganska omgående. Det är ett sätt att kunna gå ned i storlek utan att säga upp personal. Det är en bra lösning och ger en trygghet i anställningen.

Är du orolig för konsekvenserna av den här coronakrisen?

– Såklart är man orolig. Bekymret för oss är att ingen kan säga någon tid när det här är över. Förhoppningsvis kan vi komma igång igen i sommar, men det är svårt att säga. Vi är förberedda och har ett stabilt företag i övrigt, så vi ska kunna klara av det. Men det vore skönt om vi kunde komma igång igen.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: