Annons:

Sök

Annons:

Ny förening ska driva folkparken framåt – hon valdes till ordförande

Rosie Folkesson valdes till ordförande i den nye föreningen Hultsfreds Folkets Park. Foto: Hultsfreds Folkets Park

Ny förening ska driva folkparken framåt – hon valdes till ordförande

Hultsfreds Folkets Park har fått ett ansiktslyft och blivit en förening med styrelse. Rosie Folkesson är föreningens första ordförande. 
– Vi vill att det ska hända mycket på Folkets Park-området, säger Rosie Folkesson. 

Annons:

Den nystartade Folkets Park-föreningen i Hultsfred hade sitt historiska årsmöte, som dessutom hölls utomhus, i månadsskiftet mars-april. Årsmötesdeltagarna träffades på Stora Dans i Folkets Park och var utspridda på behörigt avstånd från varandra med till följd av coronavirusets utbrott. 

– Vi hade en interimsstyrelse där jag blev tillfrågad om jag ville vara ordförande. Vi jobbade fram ett redan påbörjat koncept och fick sedan frågan om jag ville ta rollen som ordförande i nya föreningen Hultsfreds Folkets Park, säger Rosie Folkesson. 

Vad är syftet med föreningen?

– Vi vill ha igång Folkets Park med evenemang och gärna hyra ut till andra föreningar som kan ha sina evenemang i folkparken. Även privatpersoner kommer kunna hyra. Vi vill att det ska hända mycket och vara levande på området, säger Folkesson. 

"Mycket som görs på området"

Hultsfredskämpen och folkparksvännen Lennart Beijer är med i den pågående upprustningen av folkparken och nästa projekt, som redan har inletts, är renoveringen av teaterladan. 

– Det är mycket som görs på området och teaterladan är på gång att göras iordning. Den ska fräschas upp. Exakt vad de kommer göra vet jag inte men taket måste bli bättre. Det kommer bli jättefint när allt är färdigt.

Vad blir din uppgift som styrelseordförande?

– Att hålla ihop föreningen och se till att arbetet går framåt.

Är det nödvändigt att bilda en ny förening?

– Jag tror att det krävs en förening. Vi måste se till att det finns någon som pushar på så det händer saker och är drivande. 

Så ser styrelsen ut

Rosie Folkesson är ordförande i Hultsfreds Folkets Park. Övriga styrelsemedlemmar är följande: Malin Lundström (vice ordförande och eventansvarig), Malin Gunnarsson (sekreterare), Jaqueline Kuster (kassör), Lennart Beijer (ledamot), Ulrika Larsson (ledamot) och Gharzwan Taleb (ledamot). 

– Det är kreativa människor så det kommer hända mycket så fort vi blir av med coronaviruset. Vi får avvakta viruset, sedan kommer det bli väldigt bra. Det finns mycket kreativa tankar och mycket kärlek till parken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: