Annons:

Sök

Annons:

Hagelsrum kan förses med fiber i år – tomma rör är nedgrävda

Tanken är att Hagelsrum ska förses med bredbandsfiber under 2020. Foto: MostPhotos

Hagelsrum kan förses med fiber i år – tomma rör är nedgrävda

Hultsfreds kommun har antagit en ny bredbandsstrategi med klara mål. Innan årets slut är tanken att Hagelsrum, som ligger strax utanför Målilla, ska förses med bredbandsfiber. 

Annons:

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott fick på sitt senaste sammanträde information om ett kommande beslut, som handlar om att det ska dras fiber från handelsplatsen i Målilla till Hagelsrum. 

– Det handlar om att ge Hagelsrum fiber i och med att vi har lagt ner tomrör i samband med att Hagelsrums gård la ner gasledning från sin gård till handelsplatsen i Målilla. Nu har vi möjlighet att få fiber till Hagelsrum och när arbetet med 2+1-vägen mellan Målilla och Hultsfred börjar till hösten kan vi få upp fiber till Kejsarkullen och Ödhult, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

När kan de som bor i Hagelrum räkna med att de får bredband via fiber? 

– Förhoppningsvis under året. Det innebär att berört företag kommer erbjuda de boende i Hagelsrum bredbandsanslutning via fiber. Priserna är inte klara än så företaget får återkomma med ett erbjudande till de som bor i området, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: