Annons:

Sök

Annons:

Föreningens största evenemang ställs in:

Mörlunda-Tveta hembygdsförening ställer in sitt midsommarfirande på Blåbärskullen. Foto: MostPhotos

Föreningens största evenemang ställs in: "Beslutet var väntat"

Midsommarfirandet på Blåbärskullen i Mörlunda är Mörlunda-Tveta hembygdsförenings största evenemang. Nu har arrangörsföreningen tvingats ställs in årets firande.

Annons:

På måndagskvällen hade hembygdsföreningen på läktaren i sporthallen i Mörlunda och fattade beslut om att ställa in sitt midsommarfirande på Blåbärskullen. 

– Det är föreningens största årliga händelse, inte minst ekonomiskt. Servering och försäljning av lotterier är en stor inkomstkälla, säger Christer Adolfsson från Mörlunda-Tveta hembygdsförening. 

"Beslutet var väntat"

Programmet under midsommarafton på Blåbärskullen följer en lång tradition. Musikfolket från Mörlunda underhåller från scenen en stund innan dansen kring midsommarstången startar till Per-Erik Munthers dragspelsmusik. 

– Att se alla glada närvarande, kanske 300 inklusive hemvändande Mörlundabor, är ett stort nöje. Levande dragspelsmusik hör midsommar till. Så har det varit i kanske 30 år, men inte i år. Av förståeliga skäl är det omöjligt att i år genomföra vårt midsommarfirande. Sammankomster med fler än 50 deltagare funkar inte som bekant. Beslutet var väntat men självklart inget bekvämt beslut, säger Christer Adolfsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: