Annons:

Sök

Annons:

Mats bor på ”fel” sida – får inte bredband: ”Blir bara nonchalerade”

Mats Johansson, som bor på andra sidan av järnvägen (Ågatan) i Målilla, har inte fått bredband via fiber och känner sig nonchalerad. Foto: Pixabay

Mats bor på ”fel” sida – får inte bredband: ”Blir bara nonchalerade”

Mats Johansson bor på ”fel” sida om järnvägen i Målilla och är kritisk till att han inte har försetts med bredband via fiber. 
– Jag tycker att det är diskriminering när kommunen går ut och säger att alla ska ha bredband, säger Målillabon Mats Johansson. 

Annons:

I samband med att biogasledningen förlades mellan Hagelsrum och den nya biogasmacken i Målilla var Hultsfreds kommun med och la ner tomrör för att kunna dra fiber från handelsplatsen i Målilla till Hagelsrum. 

Tanken är att Hagelsrum ska förses med bredbandsfiber under 2020 – men det kommer inte Målillabon Mats Johansson få. Vår tidnings artikel angående bredbandsplanerna för Hagelrum och Ödhult fick honom att se rött eftersom han bor i Målilla – fast på ”fel” sida av järnvägen. 

– Vi är flera stycken som vill ha bredband på andra sidan av järnvägen men vi kommer aldrig kunna få det. Det drogs en fiberledning på gatan på andra sidan av järnvägen för några år sedan, då var jag på Hultsfreds kommun och blev nonchalerad. Och nu när det har dragits en gasledning med samförlagd fiberledning så är det ännu närmare. Den är dragen ungefär 40-50 meter från mitt hus på Ågatan. Vad håller kommunen på med?, frågar sig Mats Johansson. 

"Anser att det är diskriminering"

Johansson önskar sig att få bredband via fiber men ser det inte som särskilt troligt med tanke på husets placering i Målilla. 

– Vi som bor på andra sidan av järnvägen anser att det är diskriminering. Det är hur lätt som helst att lägga en kabel under järnvägen där tunneln går och där Elon och alla andra drar elen, säger han och fortsätter:

– Det är många av de som bor i Tiilingeby som vill ha bredband men vi får det inte. Regeringen och staten säger att alla ska ha bredband, Hultsfreds kommun säger likadant. Alla ska ha bredband och alla som bor på den här sidan undrar vad de håller på med. Vi är skattebetalare som alla andra kommuninvånare.

Hur känner du gå vidare i denna kamp för att få bredbandsfiber?

– Jag vet inte. Jag funderar på att skriva till EU och fråga om man får göra på det här viset. Jag ska prata med grannarna om det igen. Varför kan inte kommunen lösa det? Det är ofattbart och ren diskriminering. Det är helgalet när de håller på som de gör och nonchalerar oss på andra sidan av järnvägen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: