Annons:

Sök

Annons:

Företagarna Hultsfred har valt ny ordförande – han tar över

Robin Körner (till höger) är ny ordförande för Företagarna Hultsfred och efterträder Carl-Anton Johansson. Foto: Ossian Mathiasson

Företagarna Hultsfred har valt ny ordförande – han tar över

Företagarna Hultsfred har fått en ny ordförande. Carl-Anton Johansson kliver åt sidan och Robin Körner tar över rollen som ordförande. 

Annons:

Målillabon Carl-Anton Johansson på WebbPartner har varit ordförande för Företagarna Hultsfred i många år. 

På Företagarnas årsmöte tidigare under våren valdes Robin Körner, som äger Körners Mekaniska tillsammans med Henrik Körner, till ny ordförande.

– Det är ett uppdrag som känns spännande. Tanken var väl att jag skulle gå in i styrelsen men eftersom Carl-Anton Johansson hade flaggat för att han ville ta ett kliv tillbaka så jag sa att jag kunde ta ordförandeuppdraget med stöttning av honom, säger Robin Körner. 

Delade ut ärofyllt pris i dag

På tisdagen delade Robin Körner och Carl-Anton Johansson ut utmärkelsen ”Årets företagare” till familjen Birgersson, som driver Hagelsrums Biogas med tankstationer på flera orter i Kalmar län. 

Att dela ut det ärofyllda priset är en av flera aktiviteter som Företagarna Hultsfred sysselsätter sig med varje år. Övriga aktiviteter som Företagarna är med på är ”En bra start på dagen” och diverse olika nätverksträffar. 

– I fjol hade vi en träff tillsammans med Företagarna Alvesta i samband med en speedwaymatch i Målilla och det var en bra nätverksträff, säger Carl-Anton Johansson.

"Den platsen är guld värd"

Carl-Anton Johansson, som har lämnat över ordförandeklubban till Robin Körner, är alltjämt kvar i styrelsen men nu som vice ordförande. 

– Jag har varit ordförande i ett antal år där åren bara rullar på. Det är läge att lämna över till yngre förmågor. Platsen som vi har i näringslivsrådet i Hultsfreds kommun är guld värd. Man träffar andra företagare, kommunchefer och politiker. Vi har ett bra samtalsklimat i Hultsfreds kommun när det gäller kontakter mellan näringsliv och kommun. Det är inga som helst problem att ringa kommunchefen eller kommunalrådet för att diskutera saker och ting, säger Carl-Anton Johansson. 

Robin Körner ser fram emot det nya uppdraget. 

– Med tanke på coronapandemin blir det ett lite annorlunda år. Målet är att ha några aktiviteter varje år men i år får det bli ett mellanår. 

Fakta

Företagarna Hultsfreds styrelse: Robin Körner (ordförande), Carl-Anton Johansson (vice ordförande), Jesper Madsén (ledamot) och Per Gröön (ledamot).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: