Annons:

Sök

Annons:

Kommunens nationaldagsfirande ställs in – ceremoni för nya medborgare flyttas fram

Hultsfreds kommuns traditionella nationaldagsfirande i Målilla är inställt. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Kommunens nationaldagsfirande ställs in – ceremoni för nya medborgare flyttas fram

Hultsfreds kommuns nationaldagsfirande i Målilla hembygdspark ställs in i spåren av coronapandemin. 
– Vi kan inte uppmana folk att samlas på en plats där det finns risk för folksamling, säger kultursekreteraren Ingela Heldebro. 

Annons:

Hultsfreds kommun har som tradition att tillsammans med Målilla-Gårdveda hembygdsförening arrangera ett nationaldagsfirande i Målilla hembygdspark. 

Till följd av coronapandemins utveckling och Folkhälsomyndighetens rådande förbud mot sammankomster med fler än 50 personer har arrangörerna fattat beslut om att ställa in nationaldagsfirandet. 

– Det är ett populärt evenemang med fler och fler besökare för varje år som går. De senaste åren har det varit runt 200 personer och då kan vi inte arrangera det som vi brukar göra, säger Ingela Heldebro, kultursekreterare på kultur- och fritidsförvaltningen i Hultsfreds kommun. 

Ceremoni för nya medborgare i höst?

Under nationaldagsfirandet brukar det hållas en ceremoni för de nya svenska medborgarna som har bosatt sig i Hultsfreds kommun. I år flyttas den fram till hösten. 

– Det brukar vara omtyckt att man blir välkomnad och det är sedan några år tillbaka lag på att ha en medborgarskapsceremoni. 181 personer fick svenskt medborgarskap förra året och skulle därmed ha bjudits in till ceremonin. Med tanke på coronaviruset är det oklart när vi kan ha den. Vi får vänta och hoppas att det går att genomföra i någon form i höst. Det är tråkigt men vi får hoppas att covid-19-perioden snart går över, säger Heldebro. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: