Annons:

Sök

Annons:

Socialchefen: ”Kan inte ge dig någonting i ett enskilt ärende”

Socialchefen Ann-Gret Sillén kan inte ge några detaljer i ärendet gällande Jan-Erik Gyllings situation med nekad personlig assistans. Foto: Ossian Mathiasson

Socialchefen: ”Kan inte ge dig någonting i ett enskilt ärende”

Jan-Erik Gylling kan bara använda sin vänsterhand i liten omfattning. Han nekas personlig assistans och socialchefen Ann-Gret Sillén kan inte gå in närmare i ärendet. 
– Jag kan inte ge dig någonting i ett enskilt ärende. Det funkar inte så, säger Ann-Gret Sillén. 

Annons:

Jan-Erik Gylling har ett stort vårdbehov efter att han drabbades av cerebral amyloid angiopati, en ovanlig, obotlig och dödlig hjärnsjukdom, för två år sedan. 

Efter flera turer med Hultsfreds kommun ser det inte ut som att han kommer få någon hjälp i hemmet, något som hans sambo Kim Barman anser att han har rätt till med tanke på hur han mår. 

"Speciellt att utreda"

Dagens Hultsfred har varit i kontakt med socialchefen Ann-Gret Sillén, som berättar att hon inte har varit så insatt och inte kan uttala sig i det aktuella ärendet. 

– Personlig assistans är lite speciellt att utreda. För att man ska få det så krävs det att man uppfyller vissa saker men jag kan inte utredningen i detalj. Det är ett sekretessärende som jag får ge generella svar, säger Ann-Gret Sillén och fortsätter: 

– Vi utreder först och främst personkretstillhörigheten och tillhör man en av de tre personkretsarna så ska man få stöd enligt LSS. Vi utreder om man har så stora behov så man har rätt till personlig assistans. Kommer vi inte fram till det så gör vi ett avslag och då får den enskilde överklaga och sedan blir det rättsligt prövat. Ibland händer det saker under utredningens gång eller efter att vi har tagit beslut som gör att man kan göra en ny ansökan. 

Sillén om planerad demonstration

Kim Barman planerar att hålla en demonstration utanför kommunhuset i Hultsfred för att få kommunens medarbetare att inse hur allvarlig situationen är. 

– Jag kan inte säga till dem att inte göra det. Vi gör utredningar korrekt, så skyndsamt vi kan och ser till att de prövas rättsligt om den enskilde inte tycker att vi har gjort rätt. Säger rätten att vi skulle ha gjort annorlunda så kommer vi naturligtvis ändra vårt beslut. 

Vet du något om ärendet och vad de har rätt till?

– Nej, det vet jag inte. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: