Annons:

Sök

Annons:

  • Inga uppträdanden på hög höjd – hon fick sjunga på brandstationen

    Erik Waldemarsson, Marlene Karlström, Claes-Göran "Hilding" Johansson, Emil Elofsson och Sebastian Bergström fick snabbt hitta en annan lösning när ösregnet kom.

  • Inga uppträdanden på hög höjd – hon fick sjunga på brandstationen

    Marlene Karlström fick sjunga Sveriges nationalsång från en brandbil på brandstationen i Hultsfred när turnén ställdes in på grund av regnet. Foto: Ossian Mathiasson

  • Inga uppträdanden på hög höjd – hon fick sjunga på brandstationen

Inga uppträdanden på hög höjd – hon fick sjunga på brandstationen

Marlene Karlström skulle ha uppträtt från räddningstjänstens skylift på hög höjd. Regnandet ställde in turnén och hon fick sjunga på brandstationen. 
– Det blev ett annorlunda nationaldagsfirande, säger hon.

Annons:

Hultsfreds kommuns evenemangsgrupp inom kultur- och fritidsförvaltningen hade planer på att ge sig ut på en turné på nationaldagen. Sångerskan Marlene Karlström skulle uppträda högt upp i luften från räddningstjänstens skylift, som har en maxhöjd på 27 meter. 

Det ihållande regnet gjorde att det coronasäkrade evenemanget blev inställt och hon fick i stället sjunga från en brandbil på brandstationen i Hultsfred. Det var dessutom ett uppträdande som livesändes på kommunens sociala medier. 

– Marlene hade ingenting emot att skjutsas upp i luften men regnet är ihållande så det går inte. Kombinationen av el och vatten är inte heller särskilt bra så vi kom hitta på något annat, säger Hultsfreds kommuns evenemangskoordinator Emil Elofsson. 

"Hade med mig dubbla regnställ"

Under coronapandemin har Emil Elofsson fått tänka nytt och om i många avseenden. Med tanke på regnet ställdes turnén med stopp i Hultsfred, Målilla, Mörlunda och Virserum in – och flyttades in på brandstationen.

Karlström är van vid att sjunga den svenska nationalsången i samband med Dackarnas hemmamatcher i speedway och nu fick hon testa på något helt annat.

Erik Waldemarsson och Sebastian Bergström från Hultsfreds kommun och Claes-Göran ”Hilding” Johansson, som skulle ha kört räddningstjänstfordonet, var med i den snabba omställningen tillsammans med Karlström och Elofsson.  

– Det var ett roligt och annorlunda initiativ när det började regna så kraftigt. Jag hade med mig dubbla regnställ och hade förberett mig för att sjunga i regnet. Vi var rädda för regnet och elen så vi ville inte ta oss ut i regnet för den sakens skull. Det är så härligt att de kan vara så flexibla, tänka om och göra på annat sätt. Jag hakar bara på, säger Marlene Karlström. 

Planerar för turné vid annat tillfälle

Emil Elofsson och Marlene Karlström har redan börjat spåna på idéer för att göra en ny turné vid ett annat tillfälle. 

– Jag lovar att jag kommer komma hem till Målilla och besöka ytterorterna, då kan man åka till flera orter än bara Hultsfred, Målilla, Mörlunda och Virserum som var planerat. På något sätt kommer vi göra en turné som Emil ska fundera på, säger Marlene Karlström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: