Annons:

Sök

Annons:

Hon sjunger nationalsången på hög höjd på fyra orter

Sångerskan Marlene Karlström kan se fram emot fyra spännande uppträdanden på nationaldagen. Foto: Ossian Mathiasson

Hon sjunger nationalsången på hög höjd på fyra orter

Hultsfreds kommuns traditionella nationaldagsfirande är inställt. Då ska sångerskan Marlene Karlström skjutsas upp på hög höjd för att sjunga nationalsången på fyra orter i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Hultsfreds kommuns evenemangsgrupp, som finns under kultur- och fritidsförvaltningen, har löst många olika evenemang i spåren av coronapandemin.

Micke Lång sjöng in våren från Hotell Hulingens takterrass i Hultsfred på valborgsmässoafton och Kenneth Rosén, Bert Olausson och Filip Olvenius genomförde ett 50-tal utomhusspelningar för äldre på alla orter i Hultsfreds kommun under våren. 

Uppträder på 27 meters höjd

Med tanke på att kommunens traditionella nationaldagsfirande i Målilla hembygdspark är inställt har evenemangsgruppen anlitat Marlene Karlström för att sjunga nationalsången i räddningstjänstens ”hävarbil” på fyra orter (Hultsfred, Målilla, Mörlunda och Virserum) på nationaldagen. Fordonet har en maxhöjd på 27 meter så det lär bli en hisnande upplevelse för musikern. 

– Hon har sagt att hon inte är höjdrädd. Vi börjar i Hultsfred efter lunch och fortsätter därefter till Målilla, Mörlunda och Virserum. Under coronapandemin har man fått tänka nytt och göra andra saker. Jag hör att evenemangen uppskattas och det kommer fler grejer framöver, säger evenemangskoordinatorn Emil Elofsson.

De fyra uppträdandena ska synas på långt håll för att minska risken för folksamlingar. Ljudanläggning kommer att användas för att nå ut så långt som möjligt.

DH har försökt att nå Marlene Karlström för en kommentar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: