Annons:

Sök

Annons:

Musiker bjuder på favorit i repris under påskhelgen:

Precis som i fjol kommer musiker ha spontana spelningar vid hyreshus i Hultsfreds kommun. Johanna Wright och Per Backstad ska göra en turné under påskhelgen. Foto: Ossian Mathiasson

Musiker bjuder på favorit i repris under påskhelgen: "Det blir man ofta glad av"

Lokala musiker uppträdde till följd av coronapandemin vid hyreshus på sju orter i Hultsfreds kommun i fjol. Succén var så stor att det blir en repris på alla orter under årets påskhelg. 

Annons:

Kenneth Rosén, Filip Olvenius och Bert Olausson bjöd på massor av livespelningar vid hyreshus i Hultsfreds kommun under flera veckor i fjol för att nå personer över 70 år som ska hålla sig hemma i möjligaste mån och begränsa sina kontakter under rådande coronapandemin. 

Nu har evenemangsgruppen, som finns under kultur- och fritidsförvaltningen, fattat beslut om att köra ett liknande upplägg med artisterna Johanna Wright och Per Backstad under påskhelgen.

– Det är klart att vi måste hitta på något. Johanna och Per kommer spela vid hyreshus under tre dagar. Johanna spelar på skärtorsdagen, Backstad på långfredagen och båda spelar i Hultsfred på påskafton eftersom det är rätt många platser att besöka. De besöker de andra orterna på torsdag och fredag, säger Emil Elofsson.

Sprider glädje under påskhelgen

Han konstaterar att det fortfarande är många äldre som tvingas till isolering efter ett år med tydliga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. 

– Det är som det är just nu. Det finns inte så många evenemang eller aktiviteter och vid en storhelg som påsk brukar ensamheten känns extra tung. Musikernas turnéer under vår och sommar 2020 var underskattade så vi passar på att köra en omgång i påsk för att sprida glädje på något sätt. Musik blir man ofta glad av, säger Elofsson. 

Musikerna kommer sjunga vid hyreshus där man har konstaterat att många äldre ensamma bor. 

– I fjol märkte vi också att vi nådde fler personer i olika åldrar och de uppskattade initiativet. Som det är i dag så finns det ingenstans att lyssna på livemusik så jag tror att det kommer bli lyckat. 

Evenemangsgruppen har förhoppningar om att arrangera flera coronaanpassade aktiviteter under våren.

– Förhoppningsvis kan vi köra mer grejer utomhus under våren. Vi hoppas att coronasituationen blir bättre men om det fortsätter så här så finns det möjligheter till olika aktiviteter vid bättre väder. Folk behöver något positivt i dessa tider.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: