Annons:

Sök

Annons:

Tre lokala föreningar får dela på femsiffrigt belopp

Ulf Månsson (Swedbank), Håkan Hermansson (SPF), Lena Hasting (PRO), Johan Andersson (Hultsfreds orienteringsklubb), Gunilla Sävenstrand (HOK), Carl-Anton Johansson (Målilla Bandy) och Tommy Rälg (Sparbanksstiftelsen Kronan) var med vid dagens utdelning av den lokala potten på 70 000 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Tre lokala föreningar får dela på femsiffrigt belopp

Målilla GoIF, Hultsfreds orienteringsklubb och Hultsfred-Vena PRO/SPF Hultsfred kan jubla högt. Swedbank och Sparbanksstiftelsen Kronan har 70 000 kronor i vårens pengapott som de tre föreningarna får dela på. 

Annons:

I dag har det varit utdelning av Sparbanksstiftelsen Kronans och Swedbanks lokala pott i nya musiklekparken i centrala Hultsfred.  

Totalt 70 000 kronor fanns i potten och Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan bar med sig tre pengacheckar som delades ut till Målilla GoIF, Hultsfreds orienteringsklubb och Hultsfred-Vena PRO/SPF Hultsfred. 

– Vi brukar åka ut till berörda föreningar men när det har blev som det blev med coronapandemin så valde vi att samla ihop föreningarna för utdelning. Det är tre föreningar som har sökt och alla har fått pengar, säger Tommy Rälg. 

Välkommet bidrag för bandyklubben

Målilla GoIF har skickat in en ansökan som beviljar föreningen 15 000 kronor. Carl-Anton Johansson, ledamot i styrelsen för Venhagsvallen AB, tog emot checken. 

– Vi är jättenöjda. Anledningen till att vi har sökt pengar är för att vi har haft ett haveri på vår kylanläggning så vi står inför en stor renovering som kostar väldigt mycket pengar. Det är ett jättebra tillskott för oss. Pengarna går direkt till bandysektionen och vidare till renoveringen, säger Carl-Anton Johansson.

 "Får tänka oss för två gånger"

Hultsfred-Vena PRO och SPF Hultsfred får tillsammans ett bidrag på 25 000 kronor. Håkan Hermansson, ordförande i SPF, och Lena Hasting, ordförande i PRO, tackade för bidraget. 

– Vi jobbar tillsammans mot oönskad ensamhet genom att ta fram en gemensam handlingsplan. Det är ett projekt som både SPF och PRO driver centralt och lokalt. Här i Hultsfred har vi kört en studiecirkel i ämnet som har lockat flera deltagare. Vi ska bland annat göra lite presentationsmaterial. Vi får inte bara kontakta människor hur som helst och vi har väldigt mycket idéer och har flera personer som knackar på till projektet. Det är ett väldigt välkommet bidrag, säger Lena Hasting. 

Håkan Hermansson från SPF fortsätter: 

– Tyvärr har projektet gått i stå på grund av coronapandemin. Vi var ganska långt framme med tio-tolv deltagare i studiecirkeln. Vi står i startgroparna för att dra igång igen. Kommer restriktionerna släppas på så går vi vidare. Vi vänder oss till den målgrupp som är mest utsatt så det gör att vi får tänka oss för två gånger. Vi ser det som ett viktigt tillskott när vi väl drar igång, säger Håkan Hermansson. 

Redo för större tävlingar

Hultsfreds orienteringsklubb får mest pengar, 30 000 kronor, och det är ett välbehövligt tillskott i kassan.  

– Det är ett fantastiskt bra bidrag, säger Gunilla Sävenstrand, ordförande i Hultsfreds orienteringsklubb, 

Johan Andersson, ansvarig för orienterings- och ungdomsverksamheten, betonar att de är en liten förening som har svårt att locka till sig nya deltagare. 

– Vi har haft mindre orienteringstävlingar men till nästa höst ska vi arrangera DM i medeldistans och stafett tillsammans med Vimmerbys orienteringsklubb. Det ser vi som ett led i att utveckla oss som arrangörer och försöka få in några av de yngre att ta ansvar för vissa delar i arrangemanget. O-ringen kommer till Oskarshamn 2023 i stället för 2022 och där är vi en av arrangörsföreningarna, säger Johan Andersson och fortsätter: 

– Vi ska ta fram en ny orienteringskarta till DM-tävlingen. Det kostar ungefär 200 000 kronor som ska delas mellan oss och Vimmerby samt en del arrangörsmaterial. Vi hade också inbrott i klubbstugan för några veckor sedan där de tog tre datorer och slog sönder mycket. 

"Finns stora möjligheter"

Ulf Månsson, kontorschef på Swedbank i Hultsfred och Oskarshamn, hoppas att fler föreningar tar chansen att ansöka om bidrag. 

– Jag skulle vilja att fler föreningar i Hultsfreds kommun går in och läser på för hur man kan få bidrag till olika saker. Det finns stora möjligheter och det är alldeles för få som gör det, säger Ulf Månsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: