Annons:

Sök

Annons:

Ödehus i Hultsfred blir rivningsobjekt – bilväg försvinner

Det vita huset på Gjutaregatan i Hultsfred, där Frendo har sina släpkärror, ska rivas inom en snar framtid. Foto: Ossian Mathiasson

Ödehus i Hultsfred blir rivningsobjekt – bilväg försvinner

Sedan många år tillbaka står huset på Gjutaregatan 2 ödsligt och tomt. Nu ska fastigheten rivas och ge bättre förutsättningar för både Frendo och Körners Mekaniska. 

Annons:

På måndagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott informerade Helena Grybäck Svensson om en överenskommelse om ansvarsfördelning för rivning och återställning av fastigheten på Orren 1 och Hultsfred 3:1. Detaljplanen går mitt igenom det aktuella huset. 

– Det rör sig om ett hus vid Frendo, det har stått tomt sedan många år tillbaka. Frendo har sina släpkärror i närheten och Körners Mekaniska finns också i området. Avsikten är att huset ska rivas, enligt den detaljplan som togs för många år sedan. Området utökas för Körners Mekaniska samtidigt som det blir en ny gång- och cykelväg där huset står och en planterad häck gentemot de befintliga husen. Området ska vi snygga till, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Bilväg försvinner efter rivningen

Det handlar om en maximal kostnad på 50 000 kronor när det gäller rivningen. 

– Vi delar kostnaden tillsammans med Frendo, de tar den andra delen av kostnaden. Huset ska rivas någon gång i sommar eller tidig höst och snyggas till. Där huset ligger blir en gång- och cykelväg, säger Rosander. 

I dagsläget går det att köra bil på Gjutaregatan för att komma till Ekebergsvägen men vägen försvinner efter rivningen. Det blir i stället en större och säkrare parkering för Frendo. 

– Kör man in vid Frendo kan man inte komma till Ekebergsvägen utan man får välja andra vägar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: