Annons:

Sök

Annons:

Här är öppningsdatumet för nya biblioteket – invigningen slopas

Det nya biblioteket i Hultsfred öppnar i augusti. Foto: Hultsfreds kommun

Här är öppningsdatumet för nya biblioteket – invigningen slopas

Det nya biblioteket i Hultsfred är färdigt. Måndagen den 10 augusti öppnas dörrarna för allmänheten för första gången.
– Att vi har lagt öppningen då är för att allt ska hinna bli färdigt, säger tillfällig bibliotekschef Pär Kågefors. 

Annons:

Sedan mars förra året har biblioteket i Hultsfred fått nya, ändamålsenliga och toppmoderna lokaler i Hultsfred. 

Arbetet har följt den uppsatta tidsplanen och nu står det klart att Hultsfreds bibliotek öppnar måndagen den 10 augusti. 

– Det har inte varit några större förseningar men det har krävts vissa åtgärder med tekniken. Vi vill se till att allt funkar när vi drar igång. Sedan handlar det om covid-19, vi hade hoppats på att det skulle avta lite grann men läget är i stort oförändrat. Hela biblioteket ska coronasäkras på ett bra sätt. Det har gjort att öppningen har blivit lite senare än vad vi hade tänkt oss. Det är däremot viktigt att komma igång i god tid före skolstarten, säger Pär Kågefors.

"Måste vara jätteförsiktiga"

När biblioteket öppnar för säsongen är tanken att de andra verksamheterna, som ska inrymmas i samma byggnad, är igång. Det görs plats för Svenskt RockarkiV, en filial till Makerspace, en digital turistbyrå och Anhörigcenter – och tanken är att det ska finnas något för alla. 

– Allt det här med evenemang går ner på sparlåga så här i coronatider med tanke på förbudet mot allmänna sammankomster med mer än 50 personer. Det är lite tråkigt att man inte kan köra igång med full verksamhet när man öppnar något som är helt nytt, säger Kågefors och fortsätter:

– Det är byggt för att vara en mötesplats och det blir svårt att bjuda in folk till evenemang så här i starten. När coronakrisen är över kan verksamheten utvecklas hur mycket som helst och bli en naturlig mötesplats för personer i alla åldrar och kulturer. Vi måste vara jätteförsiktiga så här i början. 

Planerar ni fortfarande för en officiell invigning?

– Nej, vi kan inte ha någon invigning med bandklippning. Så pass många är intresserade och vill komma och titta så vi har bestämt att vi inte ska ha någon invigning med pompa och ståt. Vi öppnar som vanligt en måndag. Det kan hända att det kommer jättemycket folk och då får vi ställa en person i dörren som säger att vi inte kan ta in fler personer för stunden. 

"Vill så gärna visa vårt bibliotek"

En tanke som de ansvariga har är en temavecka för respektive verksamhet om det lättas på restriktionerna. 

– Då inviger man verksamhet för verksamhet men det är på planeringsstadiet än så länge. Vi vill så gärna öppna och visa vårt bibliotek och hoppas att vi kan lösa det tillsammans med besökarna med sunt förnuft. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: