Annons:

Sök

Annons:

  • Macken stod i valet och kvalet – nu genomförs miljoninvestering för framtiden

    Ann Sellbrink, Håkan Johansson och Pär Kågefors belyser vikten av en mack i Virserum. Håkan Johansson väljer att investera i sin Gulfmack och nu genomförs mycket arbeten på baksidan av fastigheten. Foto: Ossian Mathiasson

  • Macken stod i valet och kvalet – nu genomförs miljoninvestering för framtiden

    Håkan Johansson har drivit Gulfmacken i Virserum i 25 år och för att uppfylla alla krav genomförs denna miljoninvestering med att bland annat lägga nya rör. Foto: Ossian Mathiasson

Macken stod i valet och kvalet – nu genomförs miljoninvestering för framtiden

Alternativen var att investera eller lägga ner verksamheten. Gulfmackens ägare Håkan Johansson tog beslutet att genomföra miljoninvesteringen efter ekonomiskt stöd från Region Kalmar län. 
– Vi måste ha en bensinstation kvar på orten, säger Håkan Johansson, ägare av Gulf-macken i Virserum. 

Annons:

Det är sedan förra sommaren krav på att rör och ledningar på alla landets bensinstationer måste rostskyddas för att minska risken för läckage. Det kräver stora och ekonomiskt betungande åtgärder av den enskilde mackägaren för att få fortsätta sälja drivmedel.

För Gulfmacken i Virserum handlar det om en investering på 1,8 miljoner kronor. Mackens ägare, Håkan Johansson, har i samarbete med Hultsfreds kommun och Coompanion Kalmar län sökt och beviljats stöd från Region Kalmar län för att genomföra satsningen. 

"Hade inte gått utan Ann"

Regionen går in med drygt 800 000 kronor och macken plöjer ner en miljon kronor i marken. Arbetet inleddes för två veckor sedan och tanken är att det ska vara färdigt om sex veckor. 

– Det är mycket grävarbeten som pågår här. Vi är helt enkelt tvungna att lägga ner plaströr i marken eftersom det inte får finnas några stålrör för vare sig bensin eller diesel. Bränsletanken är dessutom plastad invändigt och vi kommer sätta upp två nya pumpar. Arbetet bör vara klart om sex veckor och asfalteringen sker inte förrän i början av april, säger Håkan Johansson.

Håkan Johansson stod till följd av MSB:s nya direktiv i valet och kvalet mellan att investera eller att lägga ner verksamheten. Han har bestämt sig för att satsa – och miljoninvesteringen gör att ortens enda bensinmack säkras för framtiden. 

– Stödet från regionen betyder jättemycket, annars hade jag inte gjort detta. Det var mycket att tänka på med ansökan och det hade inte gått utan Ann (Sellbrink), säger Håkan Johansson. 

Ann Sellbrink representerar Coompanion Kalmar län vars uppdrag är att hjälpa till med lokal och regional utveckling och service på landsbygden. 

– Vi var här hos Håkan, pratade ihop oss och hjälptes åt med ansökan till Region Kalmar län. Att vi har duktiga företagare som är bra på att driva sitt företag är inte detsamma som att man är bra på att göra ansökningar till regionen, säger Ann Sellbrink. 

"Fantastisk investering"

Pär Kågefors, näringslivsutvecklare på Hultsfreds kommun, har varit involverad i arbetet och formulerat en text med hur viktigt det är med en mack i Virserum. 

– Det är en fantastisk investering för framtiden som gör att verksamheten är säkrad för de kommande 50 åren. Vi från kommunens sida känner att det inte hade funkat utan en mack i Virserum. Det är av yttersta vikt att orten har en drivmedelsstation för att kunna hålla en servicenivå till alla företag, lantbruk, invånare och vitala samhällsaktörer som brandkår och ambulans. Gulfmacken är en mötesplats och ett nav i Virserum. Även om Region Kalmar län styrs av regler och kriterier så är de en del av regionen vars jobb är att göra Kalmar län mer attraktivt och stödja verksamheterna, säger Pär Kågefors. 

Gulfs verksamhet i Virserum består i dagsläget av ägaren Håkan Johansson, två mekaniker i verkstaden, två butiksanställda och två medarbetare som jobbar timmar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: