Annons:

Sök

Annons:

Varje ort kan förses med nya bostäder – så ser sammanställningen ut

Tomas Söreling (S). Foto: Ossian Mathiasson

Varje ort kan förses med nya bostäder – så ser sammanställningen ut

Socialdemokraternas motion om bostadsbyggande på alla orter i Hultsfreds kommun har fallit väl ut. 
– Det är en jättebra sammanställning av samhällsbyggnadsgruppen, säger Tomas Söreling (S)

Annons:

Flera fullmäktigeledamöter från Socialdemokraterna har sedan tidigare lämnat in en motion om framtagande av byggbara planer när det gäller byggnation av en- eller flerbostadshus på alla orter i Hultsfreds kommun. 

Samhällsbyggnadsgruppen har tittat närmare på motionen och prioriterat flera förslag utifrån kommunens tidigare planutredning och pågående detaljplanearbete. 

– Gruppen har gjort ett väldigt bra arbete och tagit reda på hur det ser ut på respektive ort. Var är det möjligt och var är det inte möjligt? Vad krävs det för fler åtgärder?, säger Tomas Söreling. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott har föreslagit att motionen ska vara bifallen samtidigt som det har kommit in ett tillägg om hur frågan ska leva vidare. 

– Det är givetvis bra med redovisning, men vad händer sen? Vi vill ha ett möte med samhällsbyggnadsgruppen för att se hur vi ska gå vidare. Tar vi Mörlunda som ett exempel som säger man att det kan vara möjligt med byggnation i anslutning till Gillet men det behövs en ny detaljplan. Då är hög tid att beställa det. I övrigt är intentionerna i motionen uppfyllda i och med att de har tagit reda på hur det ser ut och vad som är möjligt på respektive ort. Det är en bra sammanställning, säger Söreling. 

Här kan det byggas bostäder

I Målilla finns en pågående detaljplan för fler bostäder intill Hultsfreds Bostäders nybyggda marklägenheter på Södra långgatan. Detaljplanen föreslår bostäder i två våningar och beräknas vinna laga kraft vid årsskiftet. 
Det är också planlagt för bostäder i två våningar på Stockholmsvägen i Målilla. En markgeoteknisk utredning bör utföras eftersom det finns risk för dålig bärighet. 

Det är planlagt för bostäder i två och tre våningar på Evahagen i Virserum. Garvaren 18 i Virserum är planlagt för bostäder men en ändring av detaljplanen måste till eftersom området är belagt med prickmark. 

Det krävs en ny detaljplan för hela centrumområdet i Mörlunda för bostadsbyggande. 
I Järnforsen kan det också bli bostadsbyggande. Det är planlagt för bostäder i två våningar på Brogärdet och Järeda 13:2 är privat mark som kommunen bör köpa in, enligt samhällsbyggnadsgruppen. 

Det är planlagt för bostäder på både Skördevägen (en våning) och Klockaregården (två våningar) i Vena samt Talleryd (en våning) i Silverdalen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: