Annons:

Sök
VIRSERUMSFÖRETAG PRISAS FÖR INNOVATIV LÖSNING

Landshövdingen Peter Sandwall och Kalmar läns SKAPA-vinnare Jonny Edvardsson. Foto: Pressbild

VIRSERUMSFÖRETAG PRISAS FÖR INNOVATIV LÖSNING

Virserumsföretaget Tracy of Sweden med Jonny Edvardsson och Jan-Erik Rendahl har utsetts till årets Skapa-vinnare i Kalmar län för sin innovativa lösning i skogen. 

Annons:

Vid en ceremoni på Residenset i Kalmar utsågs Jonny Edvardsson och hans företag Tracy of Sweden, som har sin bas i Bösebo utanför Virserum, till årets Skapa-vinnare i länet. Jonny Edvardsson driver företaget tillsammans Jan-Erik Rendahl.

Stiftelsen Skapa vill genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer skapa en bättre värld och samtidigt bidra till att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen. 

Så lyder juryns motivering

Virserumsföretaget har utvecklat en metod för trädigenkänning genom att ta med en mobilkamera ta bilder av det avverkade trädets och stubbens snittyta. Tekniken möjliggör ursprungsmärkning och spårbarhet av varje trädindivid vid manuell avverkning. 

Jonny Edvardsson går nu vidare till den nationella Skapa-tävlingen. Alla länsvinnare går vidare till riksfinalen i Stockholm den 12 november där vinnaren presenteras. 

Juryn skriver följande i sin motivering: ”Genom att ha uppfunnit en algoritm kan en sekundsnabb trädigenkänning göras för att stoppa illegal avverkning. Något som påverkar allt från klimatförändringar till hållbara städer och samhällen”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: