Annons:

Sök

Annons:

Därför kom vindkraftsfrågan upp på fullmäktige:

Lars Rosander fick mejlet från Dackevinds Ola Forsell. Trots att företagets ansökan hade dragits tillbaka blev det både debatt och votering om den avgjorda vindkraftetableringen. Foto: Ossian Mathiasson

Därför kom vindkraftsfrågan upp på fullmäktige: "Bättre att få ett avgörande"

Dackevinds ansökan om vindkraftsetablering i Hultsfreds kommun hade dragits tillbaka. Frågan kom ändå upp till diskussion och votering i fullmäktige. 
– Jag tolkade det som att de skulle återta sin ansökan om vi sa nej, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Dagens Hultsfred har i kväll berättat att kommunfullmäktiges långa debatt och votering om Dackevinds vindkraftsprojekt var helt i onödan. 

"Jag fick mejlet"

Dackevind drog tillbaka sin ansökan till Länsstyrelsen för en vecka sedan och kommunalrådet Lars Rosander bekräftar att han fick mejlet från Ola Forsell. 

– Det stämmer. Jag fick mejlet och tolkade det som att de skulle återta sin ansökan om vi sa nej i fullmäktige. Hade vi sagt ja i fullmäktige så hade de naturligtvis inte återtagit sin ansökan. Det var så jag resonerade, säger Lars Rosander. 

Han säger att de tog tillbaka sin ansökan för att de visste att fullmäktige skulle säga nej?

– De hade inget definitivt besked från kommunen utan det var det som fullmäktige tog i måndags. Det mesta tydde på att det skulle bli ett nej men det är bättre att få det avgjort så man har ett konkret ställningstagande och vet vad som gäller, säger Lars Rosander. 

Du funderade inte på att berätta om mejlet och stryka ärendet från listan?

– Jag anser att det är bättre att få ett avgörande och ett ställningstagande så de vet hur vi står. Vi har vägt in olika synpunkter från partierna och det återspeglas i olika åsikter. Det är naturligt och vanligt när det gäller så stora frågor och då är det rimligt att fullmäktige får ventilera det hela, säger han och fortsätter: 

– Om man tar tillbaka sin ansökan före eller efter besked är upp till sökande. Jag förstår att de är besvikna när de inte fick tillstånd. Vi har velat göra det fullt ut. 

"KF ska ha rätt att tycka"

Ola Forsell på Dackevind förstår inte varför fullmäktige la tid och energi på att debattera och rösta i en fråga som redan var överspelad och avgjord. Rosander tycker annorlunda.

– Fullmäktige ska ha rätt att tycka i den här frågan, säger Rosander. 

Men Dackevind visste att det skulle bli ett nej och återtog sin ansökan?

– Faktum kvarstår, här har fullmäktige möjlighet att ta ställning i frågan. Då vet företaget och andra sökande vad som gäller i det här området framöver. I praktiken har det inte så stor betydelse för Dackevind om man återtar ansökan innan eller efter ett sådant beslut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: