Annons:

Sök

Annons:

Partiet vill skjuta fram kraftig höjning – förslaget röstades ner

Socialdemokraternas förslag om att skjuta fram kraftig höjning av VA-taxan till 1 juli röstades ner i kommunstyrelsen. Foto: Simon Henriksson

Partiet vill skjuta fram kraftig höjning – förslaget röstades ner

Förslaget om att höja taxan för vatten och avlopp i Hultsfred kommun stötte på patrull i kommunstyrelsen. 
– Höjningen av VA-taxan på fem procent är för högt i dessa tider, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Annons:

Östra Smålands kommunalteknikförbund har föreslagit att renhållningstaxan ska vara oförändrad och att VA-taxan ska höjas med fem procent. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott sa ja till den kraftiga höjningen. På gårdagens sammanträde i kommunstyrelsen möttes förslaget av motstånd från Socialdemokraterna. 

– Vi i Socialdemokraterna aviserade i både budgetberedningen och på KSAU att vi skulle återkomma till KS som var igår. Höjningen är ett normalår befogad då underhållet är enormt eftersatt. Bra satsningar görs av ÖSK genom rörläggarlaget som har dragit igång. Inget konstigt med det, säger Tomas Söreling. 

Förslaget röstades ner

Han tycker att det är fel tidpunkt för en så pass hög höjning och vill vänta med att höja taxan till halvårsskiftet 2021. 

– Vi befinner oss som sagt i en pandemi som bidragit till permitteringar, varsel, nedläggningar och sent överenskomna löneavtal utan retroaktivitet, då är det inte mer än rätt att den breda allmänheten också får ett litet men välment stöd att slippa höjningen ett halvår, säger Söreling. 

Socialdemokraternas förslag röstades ner av majoriteten med stöd av Sverigedemokraterna i kommunstyrelsen med siffrorna 7–4. Det var Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet som yrkade på att avvakta med höjningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: