Annons:

Sök

Annons:

Snötillverkningen återupptas efter lyckad öppningshelg

Mikael Persson, ordförande i Hjortens SK, är nöjd med helgens öppning av Dackestupet. Nu återupptas snöläggningen som ska se till att hela backen är snöfylld till helgen. Foto: Dackestupet

Snötillverkningen återupptas efter lyckad öppningshelg

Dackestupets anläggning i Virserum hade säsongsöppning i helgen. I kväll återupptas snöläggningen och Hjortens SK håller backen stängd fram till helgen. 
– Vårt mål är att färdigställa barnbacken, stupet och längdspåret till helgen, säger Niklas Pettersson, en av de ansvariga för snöläggningen. 

Annons:

Hjortens SK kan se tillbaka på en lyckad öppningshelg som föll väl ut med tanke på att de fick förhålla sig till den pågående coronapandemin. 

– Det fungerade jättebra. Vi fick coronaanpassa öppnandet och hade skiduthyrningen, värmestugan och caféterian stängd. Besökarna fick gå in och boka sitt liftkort på Dackestupets hemsida, skriva ut eller spara kvittot i mobilen och visa upp det vid incheckningen för att få sitt liftkort. Det var inga som helst bekymmer, säger Mikael Persson, ordförande i Hjortens SK, och fortsätter: 

– Vi hade öppet så folk hade möjlighet att gå på toaletten. Man behövde aldrig möta någon person utan man gick in genom en dörr och ut genom en annan dörr. 

350 personer åkte skidor i helgen

Dackestupet hade öppet både lördag och söndag och många personer tog sig till Virserum för att stilla längtan efter skidåkning. 
– Ungefär 350 personer åkte skidor under helgen. Sedan fanns det personer som inte åkte skidor utan tog hand om grillningen. Vi har sju-åtta grillplatser som man kan använda, säger han. 

Nu väntar flera dygn med ihållande kyla så snöläggarna återupptar snötillverkningen i afton. Niklas Pettersson, en av Dackestupets många ideella krafter, hoppas att hela backen är snöfylld till helgen då Dackestupet håller öppet lördag och söndag. 

– Snögubbarna drar igång snötillverkningen i kväll igen och ambitionen är att ha hela anläggningen igång till helgen. Förhoppningsvis har vi hunnit lägga det mesta av längdåkningsspåret också, säger Mikael Persson.

Förbokning av skidutrustning? 

Det finns ingen möjlighet för Hjortens SK att hålla caféterian öppen framöver. 

– Nej, då kommer folk in och det finns risk för att de blir ståendes i köer. Vi har funderingar på hur vi skulle kunna sälja enklare fika med kaffe, fralla och chokladboll utomhus. Det är något som vi måste titta närmare på. 

Hur ser det ut med skiduthyrningen?

– Vi tittar på hur vi ska kunna lösa biten med förbokning av skidutrustning. Då kan vi ha ett mindre antal uppsättningar med hjälm, pjäxor och skidor som man får förboka över nätet. Man får skriva in längd, skostorlek, vikt, ålder och åkskicklighet och vi plockar in iordning seten i förväg. Vi kommer inte göra det till helgen, men kanske till nästa helg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: