Annons:

Sök

Annons:

  • Fondpengar gav viktig utrustning till barnbacken – klubben söker pengar till liftbyte

    Hjortens SK köpt in nytt material till Dackestupets barnbacke efter att ha fått 15 000 kronor från stiftelsen syskonen Lindhes fond. Foto: Dackestupet

  • Fondpengar gav viktig utrustning till barnbacken – klubben söker pengar till liftbyte

    Foto: Dackestupet

  • Fondpengar gav viktig utrustning till barnbacken – klubben söker pengar till liftbyte

Fondpengar gav viktig utrustning till barnbacken – klubben söker pengar till liftbyte

Hjortens SK har fått 15 000 kronor från syskonen Lindhes fond och köpt in diverse material till barnbacken.
– Det ska vara till barnen och för barnens utveckling, säger Mikael Persson, ordförande i Hjortens SK. 

Annons:

Dackestupet i Virserum har haft öppet två helger i rad med god uppslutning. 

I helgen publicerade Dackestupet ett inlägg på sociala medier om att de har köpt in material till barnbacken, tack vare ett bidrag på 15 000 kronor från syskonen Lindhes fond som har gått raka vägen till föreningen Hjortens SK.

– Materialet skulle ha köpts in till förra säsongen men den blev inställd på grund av att det inte kom någon snö. Vi har stoppat undan pengarna på ett särskilt konto och i stället köpt in materialet till denna säsong, säger Mikael Persson. 

Portal och skyddsnät

Han berättar vidare att det rör sig om en båge som barnen kan åka igenom, små käppar med trianglar på, som ska fungera som svängmedel i backen, och ett skyddsnät för att undvika incidenter. 

– Det är sådana saker som vi har köpt in och satt upp i barnbacken så barnen kan åka slalom. Materialet är rätt så dyrt. Käpparna med trianglarna på ser ut som vägskyltar. De är madrasserade för att de ska vara ofarliga för de små att åka på. Det är ett mjukt skumgummi som är täckt med ett UV- och väderbeständigt material med tryck på utsidan, säger Mikael Persson. 

Syftet är utan tvekan att underlätta för de allra yngsta skidåkarna så de får en bra första upplevelse i backen. 

– Det ska vara till barnen och för barnens utveckling så nybörjarna tycker att det är kul. 

Hjortens SK har ännu fler projekt på gång och Persson hoppas att det blir verklighet. 

– Vi söker pengar och letar efter finansiärer till att byta ut barnliftarna, två stycken som finns på baksidan. Vi vill göra iordning det till ett riktigt barnområde. Vår anläggning är till för barnen och barnfamiljerna och för de som ska börja åka skidor. Vi har det vi har, då försöker vi göra det bästa av det. Det ska vara ett fint område för barn och ungdomar. 

Kvällsåkningen börjar i kväll

Dackestupet har som sagt haft två helger i rad och Mikael Persson är mycket nöjd med att alla håller avstånd och följer de rådande restriktionerna.

– Det är helt fantastiskt. Vi har det här bokningssystemet så man bokar och köper sina liftkort i förväg. Redan nu är lördagens och söndagens öppettider slutsålda. 

Hur många liftkort släpper ni under en dag?

– Vi släpper inte den siffran. Vi har ett begränsat antal och bereder alltid plats för de som har säsongskort. Det ger oss en viss flexibilitet. 

Kommer ni öppna upp för kvällsåkning?

– Ja, vi börjar med att öppna upp för kvällsåkning i morgon kväll (läs i kväll). Sedan blir det dagtid på lördag och söndag. Vi börjar även med kvällsåkning på onsdag i nästa vecka och då har vi också öppet fredag kväll, lördag dag och söndag dag. Precis som tidigare krävs det förbokning av liftkort.

Skiduthyrningen öppnar med ett begränsat antal utrustningar på onsdag nästa vecka. Cafeteria och värmestuga kommer alltjämt vara stängt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: