Annons:

Sök

Annons:

Nu har de i prioriteringsgrupp ett fått första dosen vaccin mot covid-19

Socialförvaltningens coronaläge är stabilt och vaccineringen flyter på som planerat till de äldre. Foto: Region Kalmar län

Nu har de i prioriteringsgrupp ett fått första dosen vaccin mot covid-19

Alla äldre på särskilt boende, gruppbostäder och med hemsjukvård i Hultsfreds kommun har fått den första vaccindosen mot covid-19. 

Annons:

Läget vad gäller covid-19 inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun är precis som vid de senaste rapporterna stabilt. Veckans rapport visar att ingen brukare har konstaterad covid-19 och att en medarbetare är coronasmittad.

"Det pågår inte så många provtagningar, vi väntar för närvarande på tre provsvar gällande brukare och sju provsvar gällande medarbetare. Frånvaron bland medarbetarna är inledningsvis denna vecka fortsatt cirka sju procent", skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Så går vaccineringen

Vaccineringen löper på som planerat till de äldre på kommunens särskilda boende, boende på kommunens gruppbostäder inom omsorgen och de som har hemsjukvård i ordinärt boende. Alla har nu fått första dosen och vaccinationer gällande andra dosen pågår för stunden.

Vaccination gällande medarbetare inom vård och omsorg fortlöper inte riktigt i den takt som var planerat på grund av att kommunens företagshälsovård inte får det antal vaccindoser som man beställt.

"Denna vecka har vi inte fått några doser till medarbetare men från och med nästa vecka ökar leveransen. Då kommer de första medarbetarna att få sin andra dos och ytterligare cirka 100 medarbetare dos ett", skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: