Annons:

Sök

Annons:

Båda högstadierna går över till distansundervisning

Prolympiaskolan övergår till distansundervisning nästa vecka. Foto: Arkivbild

Båda högstadierna går över till distansundervisning

Både Prolympia i Virserum och Albäcksskolan i Hultsfred följer rekommendationen från smittskyddsläkaren. Det innebär att all undervisning sker på distans nästa vecka.
– Det är det enda vettiga, säger Anna Källåker, rektor vid Albäcksskolan.

Annons:

Hultsfred har haft en av landets lägsta smittspridningar under den senaste månaden, men båda huvudmännen för de två högstadierna i kommunen väljer ändå att följa Region Kalmars rekommendation om att hålla all undervisning på distans nästa vecka.

– När regionen går ut med det och det har varit sportlov finns det risk för en ökad smittspridning och då är det det enda vettiga att följa vad de säger. Vi valde att gå på det tuffaste beslutet, även om vi inte haft så hög smittspridning. Blir det inte värre under nästa vecka hoppas vi att vi kan öka på undervisningen på plats från och med vecka tio. Det här är dagsfärskt hela tiden, men det är vår förhoppning, säger Källåker. 

Hur påverkas verksamheten av situationen?

– Det är bara att gilla lägget, jag vill kredda vår personal som har ställt om på ett fantastiskt sätt och som hela tiden är beredda att planera om sin undervisning. Jag tycker att det finns en jättestor förståelse och det här är ingenting som vi kan påverka. De allra flesta elever klarar det jättebra, men den bästa skolan är den som är på plats. För de elever som det har svårare försöker vi erbjuda att vara på plats, antingen en viss del av tiden eller hela tiden.

Från och med vecka tio är Albäcksskolans förhoppning att kunna ha niorna på plats varje vecka och sjuorna och åttorna varannan vecka.

"Fungerar inte för alla"

Tina Bågenhammar är rektor på Prolympia som fattat samma beslut.

– Vi kommer följa den rekommendationen. Vi har inte haft någon smittspridning hos oss och har varit väldigt förskonade, men det här gör vi i förebyggande syfte och det är väl bra att vi vidtar den här försiktighetsåtgärden. Det här är en följetong, man får vara flexibel och lärarna har gjort ett fantastiskt jobb. De har bra koll på digitala läromedel och digitala verktyg, men det är klart att alla börjar bli trötta på det här.

Hur påverkas eleverna?

– Det vi ser är att distansundervisning inte fungerar för alla, vi tappar elever på vägen. Det handlar främst om elever som har behov av särskilt stöd eller som har ett annat modersmål. Vi har haft en särskild verksamhet för de som behöver det och även haft årskurs nio inne för att säkerställa att de får med sig det de behöver.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: