Annons:

Sök

Annons:

Medarbetarnas vaccinering senareläggs med flera veckor – Sillén förklarar varför

Medarbetare som har fått AstraZenecas vaccin kommer få den andra dosen senare än vad som tidigare sagts. Foto: Region Kalmar län

Medarbetarnas vaccinering senareläggs med flera veckor – Sillén förklarar varför

Vaccineringen av socialförvaltningens medarbetare har kommit igång på allvar. Det har dock upp en förändring. Dos två ska ges nio till tolv veckor efter första dosen. 

Annons:

I dag presenterade socialförvaltningen i Hultsfreds kommun sin senaste coronrapport. Vaccinationen gällande medarbetare har tagit ordentlig fart och det är cirka 100 medarbetare som väntar på att få sin första vaccindos under nästa vecka. 

Senarelagd vaccinering

Planering pågår för dos två men det har dykt upp en förändring. Det är att medarbetare som har fått Astra Zenecas vaccin får sin andra dos senare än vad som tidigare sagt. Dos två ska ges nio till tolv veckor efter första dosen, enligt den senaste uppmaningen från Region Kalmar län. 

– Det har varit sagt samma intervall på AstraZenecas vaccin som det var på Pfizers vaccin, sedan har de kommit fram till att det blir en bättre effekt av att vänta längre med AstraZenecas vaccin mellan doserna. Det är något som vi har fått från Region Kalmar län. Har man fått AstraZenecas vaccin så ska man ge andra dosen nio till tolv veckor senare. Vi får tänka om och planera utefter det, säger socialchefen Ann-Gret Sillén. 

Vad tänker du kring det nya beskedet?

– Det stör inte verksamheten, men det hade varit skönt att bli klar på fyra veckor. Det tidigare målet har varit fyra veckor mellan doserna. De första medarbetare som fick AstraZenecas vaccin förra veckan får sin andra dos någon gång i mitten av april. De som får första dosen nästa vecka får sin andra dos i början av maj, säger Ann-Gret Sillén. 

Då ska de äldre vara vaccinerade

Vaccineringen av de äldre på kommunens särskilda boende, boende på gruppbostäder inom omsorgen och de som har hemsjukvård i ordinärt boende flyter på väldigt bra. 

– Alla har nu fått första dosen och vaccinationer gällande andra dosen pågår enligt plan. Vi räknar med att vara klara med vaccination till de äldre som kommunen har som uppdrag att vaccinera under vecka 11, säger Ann-Gret Sillén.

Ingen brukare eller medarbetare har konstaterad covid-19 och få provtagningar pågår. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: