Annons:

Sök

Annons:

Padelsatsningar på väg att stoppas – politiker vill veta hur nämnden tänker

Tommy Rälg (S) vill att Lennart Davidsson (KD) ger svar på varför miljö- och byggnadsnämnden ställer sig i vägen för planerade padelsatsningar i Hultsfred. Foto: Pixabay

Padelsatsningar på väg att stoppas – politiker vill veta hur nämnden tänker

Leif Sörensens och Simon Råsbackens tilltänkta padelsatsningar i Hultsfred kan gå i stöpet – efter miljö- och byggnadsnämndens avslag. Nu vill fullmäktigeledamoten Tommy Rälg (S) veta hur nämnden tänker och ställer flera frågor till Lennart Davidsson (KD). 

Annons:

Dagens Hultsfred har den senaste tiden rapporterat om två padelsatsningar i Hultsfred som är på väg att stoppas av miljö- och byggnadsnämnden.

Miljö- och byggnadsnämnden har sagt nej till Simon Råsbackens tilltänkta padelhall på Hultsfredshus-området med hänvisning till trafiksituationen. Råsbacken har överklagat beslutet till Länsstyrelsen. 

”I ansökan ska han bedriva en verksamhet för både ungdomar och äldre och att då ta sig igenom ett industriområde för barn och ungdomar är inte förenat med en genomtänkt verksamhet”, sa Lennart Davidsson (KD), vice ordförande i nämnden, till DH då. 

"Tecken på osmidighet från ansvarig nämnd?"

Leif Sörensen har via sitt företag Ancott Fastighetsbolag AB planerat för en ny padelhall med tre-fyra banor i Hultsfred men projektet kan gå i stöpet, en nyhet som vår tidning avslöjade i fredags. 

”Vi vill att det ska vara fullhöjd och vi behöver bygga 9,5 meter i tak, det är en förutsättning. Det får vara åtta meter säger man och vi får inte tillstånd att bygga som det ser ut nu”, sa Leif Sörensen till DH i fredags. 

Nu har fullmäktigeledamoten Tommy Rälg (S) ställt flera frågor till Lennart Davidsson (KD), vice ordförande i nämnden, i en interpellation med anledning av att två intressenter har stött på patrull när man söker bygglov för sina planerade padelverksamheter. 

”Är planerna på padelbanor ett hinder för utvecklingen i Hultsfred eller är det ett tecken på osmidighet från ansvarig nämnd? Undertecknad ställer i och med detta en undran hur man egentligen jobbar med etableringar och hur man kommunicerar ett ärende med berörda? För den utomstående som kanske inte är så insatt i regelverk och lagtexter så väcker ju hanteringen flera frågor än den ger svar. Självklart skall ju lag och regler följas men precis som i andra sammanhang ger ju lagen eller reglerna inga absoluta regler utan utrymme till tolkningar brukar ju kunna ges och råd i dessa sammanhang inte nog så viktigt. En undran är ju också om det är denna typ av ärenden som skulle kunna höja vår kommun i olika rankingar om man jobbade lite mera rådgivande och kanske tillät mindre avvikelser istället? En annan aspekt är ju också att när vi gör våra detaljplaner så kanske vi skall ta ”höjd” inför framtida etableringar så inte strikta regler hindrar företag som vill satsa i vår kommun”, skriver Tommy Rälg (S) i sin interpellation till Lennart Davidsson. 

Tommy Rälg vill att Lennart Davidsson ger svar på synpunkterna och frågorna på kommande fullmäktigesammanträde i slutet av mars.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: