Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: BANKEN STÄNGER SITT KONTOR I VIRSERUM

Handelsbanken stänger Virserums- och Åsedakontoret i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: BANKEN STÄNGER SITT KONTOR I VIRSERUM

Handelsbankens kontor i Hultsfred stängs i vår. Nu står det klart att kontoret i Virserum stängs i sommar. 

Annons:

Vår tidning har tidigare rapporterat om att Handelsbanken stänger sitt kontor i Hultsfred och flyttar över både kunder och personal till kontoret i Vimmerby. Sista dagen som Hultsfredskontoret håller öppet är torsdagen den 29 april. 

Framtiden har varit mycket osäker för Handelsbankens kontor i Virserum, som sitter ihop med kontoret i Åseda där totalt tre medarbetare arbetar. 

"Ser en stor förflyttning"

I dag meddelar Handelsbankens länschef Johan Lorentzon att både Virserums- och Åseda-kontoret stänger i sommar. Virserum i slutet av juni (30 juni) och Åseda i slutet av augusti. 

– I dag går det ut brev till våra kunder om att vi stänger kontoret i Virserum, även kontoret i Åseda kommer stänga. Åsedas kunder flyttas till Växjö och Virserums kunder till Vetlanda. Det går ut brev till alla kunder i dag och vi har även ringt till kunder för att informera om läget, säger Johan Lorentzon till vår tidning. 

Varför stängs de här två kontoren?

– Vi ser en stor förflyttning av kunderna, både digitalt men också kring vilken kompetens de förväntar sig när de möter oss. Vi kraftsamlar vår kompetens på ett färre antal enheter, säger han. 

"Vi lämnar inte en marknad"

Det innebär att Handelsbanken inte kommer ha kvar något kontor i Hultsfreds kommun då Hultsfred flyttar till Vimmerby och Virserum till Vetlanda. Lorentzon väljer att se det på ett annat sätt. 

– Vi lämnar inte en marknad utan vår målsättning är att fortsätta vara aktiva. Som jag har sagt tidigare så för vi en dialog med Hultsfreds kommun om en coworking-yta så vi har ett möte inplanerat i nästa vecka. Vi har diskuterat förutsättningar för att se hur man skulle kunna landa en sådan lösning. Det handlar om rådgivning och likadant om man inte vill köra digitalt. Ett annat alternativ är att vi kommer hem till kunden. 

Vad händer med personalen?

– Det förs diskussioner tillsammans med våra fackliga representanter och medarbetare för att utvärdera var de ska ta vägen. Det är en process som kommer vara klar innan sommaren. 

"Kommer bli positivt överraskade"

Sista dagen som Virserumskontoret håller öppet är onsdagen den 30 juni. Åseda stänger två månader senare. 

Är det rädd för kritik mot beslutet?

– För de flesta kunderna så tror jag att det är rätt väntat. Jag tror att många kommer bli positivt överraskade av den kompetens som man kommer möta på de kontor som blir kvar. Vi kan erbjuda en helt annan service och nivå på den rådgivning som vi ger.

Har det varit ett givet beslut?

– Det är utvärdering som har pågått så det är inget som har varit givet. Vi har varit noga och tänkt på kunderna, men vi har också tänkt på var vi kan få ut mest av vår kompetens och hur vi kan fortsätta bearbeta marknaden.

Ser du några risker med att ni kan tappa kunder till konkurrerande banker?

– Jag tror att de kunder som vi har är väldigt nöjda med oss, det kan vi se på alla kundmätningar. Vi ser en väldigt stor kundnärhet redan i dag. Vi hoppas att de vill vara med oss i den här förändringen och vi tror att de vill det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: